Cum funcționează topitoriile ilegale din Capitală, una dintre principalele surse de poluare
Topitoriile ilegale de la marginea Capitalei sunt principala sursă de poluare, în weekend-urile în care valorile substanțelor nocive din aer cresc periculos.
Inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit kilometri întregi de deșeuri pregătite pentru incendiere. Ar exista o întreagă rețea în spatele operațiunii. Autorii caută de fapt metalele valoroase, din componența resturilor distruse.
Sâmbăta și duminică sunt zilele preferate de indivizii care topesc deșeuri. Mizează pe faptul că nu se deranjează nimeni să le ceară socoteală.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Inspectorii au descoperit o mare de deșeuri pregătite pentru incendiere. De fapt, sunt aşa-zisele topitorii ilegale, platforme alimentate în permanență cu resturi de toate felurile.
Pe lângă aerul sufocant, irespirabil pentru oameni, mai există un risc.
În urma arderilor, mizeria topită ajunge în sol. De acolo, în pânza freatică.
Ținta indivizilor o reprezintă metalele valoroase, care intră componența electrocasnicelor sau a automobilelor. Plumb din bateriile auto, de exemplu, cupru sau aluminiu.
Ocavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu: "Erau pregătite foarte multe materiale pentru incendiere. Vom găsi o soluţie să le ridicăm împreună cu primăria."
Incendierile nu se fac întâmplător. Inspectorii cred că o adevărată rețea a pus la punct procesul, care începe cu furnizarea deșeurilor periculoase.
Ultimul episod de poluare din Capitală a fost și cel mai grav din acest an. S-au depășit de zece ori limitele admise pentru anumite substanțe considerate nocive.