Cum au petrecut credinciosii romani sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului
A fost o zi plina pentru cei peste 2.285.000 de romani care poarta numele Maria, Marian sau Maricica. In bisericile si manastirile din capitala si din tara, credinciosii au facut noapte alba in asteptarea sarbatorii Maicii Domnului.
In judetul Arad, pelerinii s-au strans cu miile la cea mai veche manastire atestata la noi in tara, iar credinciosii romano-catolici si armeni s-au indreptat in numar mare spre Cacica si Hagigadar, in apropiere de Suceava.
De hramul Sfintei Marii, credinciosii armeni si nu numai se aduna la Hagigadar. Traditia spune ca daca reusesti sa urci in genunchi colina pe care e construita biserica, ti se indeplineste o dorinta.
Dupa slujba religioasa, femeile venite de departe au gatit vestita ciorba de "urechiuse", o specialitate straveche armeneasca.
Mii de pelerini din toata tara s-au strans la Manastirea franciscana Maria Radna din judetul Arad si au cautat "lacrimile maicii domului" sau "florile de ceara", niste plante rare care produc mir natural.
Pe un perete al manastirii, copiii au ascultat bataile inimii maicii domnului.
Mii de credinciosi au ajuns inca de sambata noapte la Cacica si s-au inchinat la icoana facatoare de minuni, copie a celebrei "Madone negre" de la Czestochowa.
Si bucurestenii au umplut,duminica, biserica de pe Dealul Mitropoliei si s-au rugat de Adormirea Maicii Domnului.