Criza naste monstri! Tot mai multi parinti isi trimit copiii la cersit!


Ultimul update: Marti 05 Iunie 2012 10:39
Data publicarii: Joi 20 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Copii

Intr-o Romanie lovita din plin de criza economica, saracia i-a impins pe tot mai multi parinti sa-si trimita copii la cersit, pe strazile marilor orase. Mai mult decat atat, cei mai multi dintre acestia sunt exploatati prin munca.

Asta, pentru a rotunji veniturile famiilor! Potrivit presedintelui executiv al organizatiei “Salvati Copiii”, Gabriela Alexandrescu, numarul copiilor abandonati sau institutionalizati “nu a iesit dintr-o anumita normalitate” dupa intrarea Romaniei in criza.

Ea a atras, insa, atentia asupra faptului ca in schimb asistam la tot mai multe cazuri in care minorii sunt nevoiti sa munceasca la negru pentru a castiga un ban.

Copiii strazii “sunt tot mai numerosi chiar si in orase in care disparusera la un moment dat” a mai spus Gabriela Alexandrescu.

Organizatia pe care o conduce a inceput sa dezvolte programe pentru copiii ramasi singuri acasa in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, constatand ca pe langa problemele afective sau de educatie apar unele noi, precum proasta alimentare, efect al banilor tot mai putini trimisi in tara de parinti.

Potrivit datelor oficiale, 85.605 de copii romani sunt afectati de plecarea parintilor in strainatate, iar peste 26.000 dintre acestia au ramas fara niciunul dintre parinti.

Sursa: Mediafax

Au facut averi de pe urma copiilor pe care ii trimiteau la cersit in Londra
Grup de traficanti de persoane, capturat de politistii craioveni
Romania, te iubesc: La numai 19 ani a devenit mama adoptiva!
VIDEO PROTVPLUS.RO