Craciun cu inundatii! Cod galben in 12 judete!

Dată publicare: 24-12-2009 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 17:06


Hidrologii au lansat o avertizare cod galben de inundatii, valabila pentru 12 judete, ei prognozand ca, incepand de joi seara si pana duminica dupa-amiaza, debitele raurilor ar putea creste peste cotele de atentie.


Avand in vedere situatia hidrologica actuala, temperaturile pozitive diurne si nocturne, precum si precipitatiile sub forma de ploaie prognozate, se instituie cod galben pe raurile: Viseu, Iza (jud. Maramures), Tur (jud.Satu Mare), Lapus (jud. Maramures), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare), Barcau (jud. Salaj si Bihor), afluentii Somesului Mic (jud. Cluj), Crisul Alb (jud.Hunedoara si Arad), Crisul Negru (jud.Bihor si Arad), Crisul Repede (jud. Bihor si Cluj), Aries (jud.Alba si Cluj), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (jud. Caras-Severin si Timis), Jiu superior si Motru ( jud.Hunedoara, Gorj si Mehedinti).

Formatiunile de gheata vor fi in diminuare si restrangere si pot determina in evolutia lor blocaje de gheturi si cresteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de rau.

Sursa: INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR, BUCURESTI

Vezi aici cum va fi vremea de Craciun!

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO