Copiii internati la Spitalul Zarnesti au parte de un tratament eficace: terapia prin culoare. Cum arata sectia de pediatrie


Ultimul update: Miercuri 08 Martie 2017 06:52
Data publicarii: Duminica 05 Martie 2017 17:05
Categorie: Stiri Sociale

Copiii care sunt internati la Spitalul din Zarnesti se pot bucura, prin generozitatea unor artisti si voluntari, de o metoda terapeutica subtila, dar cu efect garantat: terapia prin culoare.

Oamenii care au experimentat diferenta cand erau alaturi de copiii lor, suferinzi, au pictat acum peretii spitalului cu personaje si peisaje de poveste.

Este a 11-a actiune de acest fel, dupa ce au mai dat "viata in culori" catorva scoli, gradinite si spitale din judetul Brasov.

Sectia de pediatrie a Spitalului din Zarnesti este mai "prietenoasa", de cand este plina de culoare. De pe peretii holurilor, personajele de poveste le zambesc copiilor aflati la tratament. Intr-un salon, Nicoleta tocmai ii da viata iepurasului Paul, care isi plimba prietenii cu trenuletul.

Nicoleta Costache, voluntar: "Trebuie sa fie colorat, sa transmita optimist si bucurie pentru copiii care vin aici nu in momentele lor placute. Speram ca, macar cu atat, sa ii putem inveseli".

In alte saloane intalnim anotimpurile sau pe Micul Print - iar in bucatarie, pe un perete intreg, sunt pictate prajituri, care mai de care mai aratoase.

Nu toti voluntarii au studii in domeniul artei, insa isi dau toata silinta sa iasa ceva frumos.

Adrian Tudor, voluntar: "Sunt profesor de religie si avand o zi libera m-am gandit sa vin sa ajut astazi aici. Fiind din Zarnesti am zis ca daca exista posibilitatea de a face ceva pentru copiii internati aici, de ce nu?"

Madalina Taropa, voluntar: "Sunt inginer constructor si desenez ingerasi, o fac pentru copii cu mare drag. M-am gandit la copii ca o sa-i bucure desenele pe care le facem noi aici"

Printre voluntari, am intalnit si copii care stiu ca pot alina suferinta prin desenele lor.

Ideea de a decora peretii Spitalului din Zarnesti ii apartine unei mame, care a fost internata cu cel mic sau la sectia de Pediatrie a Spitalului din Brasov. A mers cu voluntarii acolo, iar acum a ajuns si la Zarnesti.

Carmina Nicolescu, initiator proiect: "Totul e alb sau gri... Daca e renovat, totul e alb si e bine ca miroase a proaspat, dar atat, pentru ca nu exista viata, culoare. Povestea este terapeutica, culorile le ajuta vizual, putin, le fuge gandul la altceva in afara de durerea pe care ei o poarta".

Voluntarii au de gand sa creeze astfel de conditii in toate spitalele, mai ales ca medicii recomanda terapia alternativa prin culoare.

Artistii promit apoi ca vor ajunge si la gradinitele si scolile din judetul Brasov.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO