Concert al Operei din Cluj-Napoca, în aer liber. „Aducem un omagiu victimelor pandemiei”

Ultima actualizare: 06-09-2020 09:19

Coloane sonore ale filmelor de la Hollywood au răsunat sâmbătă seară la un spectacol organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca. În aer liber, înconjurați de verdeață, oameni de toate vârstele s-au bucurat de muzică.

În același timp, la Iași, a avut loc un eveniment emoționant, dedicat celor care au pierdut lupta cu COVID-19, dar și medicilor aflați în prima linie de luni bune.

Curtea Catedralei Romano-Catolice a fost scenă pentru Orchestra şi Corul Operei Naţionale Romane din Iaşi. Mesajul acestui eveniment, la care au luat parte zeci de oameni, a fost îndreptat către cei greu încercaţi în aceste vremuri tulburi.

Manuel Giugula, dirijor cor: "Noi dorim, prin acest spectacol, să aducem un omagiu victimelor acestei pandemii, dar, în acelaşi timp, o mulţumire celor care ne-au ajutat, ne-au îndrumat, medicilor.”

PS Iosif Păuleț, Episcop Catedrala Romano-Catolică Iaşi: "Acest concert este foarte important pentru că ne mişca sufleteşte, este vorba despre concertul de Misa Requiem, de Mozart, o piesă cunoscută de majoritatea, dar care este dedicată celor rasposati, ca asta şi înseamnă, adică "Odihna cea veşnică da-le-o lor, Doamne!"."

Artiştii spun că au trăit clipe unice, încărcate de emoţie.

Diana Bucur, soprană Opera Naţională Romana Iași: "Pregătirea, să spunem, este cea echivalentă cu un rol, însă pregătirea, în acest caz, a fost mai mult sufletească.”

Beatrice Rancea, manager Opera Naţională Iaşi: "Din păcate, această pandemie a adus multă suferinţă şi a întristat multe suflete şi vrem să aducem şi noi puţină alinare."

Tot sâmbătă seară, dar în alt colț al țării, a fost organizat evenimentul botezat "Filmul în Concert". În fața publicului, într-un amfiteatru în aer liber, au apărut artiştii Operei Naţionale Romane din Cluj-Napoca. Cei prezenţi s-au făcut comozi pe scaune sau pe pături întinse pe iarbă şi s-au bucurat de memorabile coloane sonore din pelicule cunoscute.

Evenimentul face parte dintr-o serie de concerte organizate de-a lungul verii.

Florin Estefan, manager general Opera Naţională Romana Cluj-Napoca: "Opera Picnic este un concept pe care l-am creat în pandemie, tocmai din cauza faptului că am fost limitaţi în organizarea şi în atragerea maselor mari de oameni, cum eram obişnuiţi.”

Prețul unui bilet a fost între 20 şi 80 de lei, iar măsurile de siguranţă sanitară au fost respectate cu stricteţe - de la mască de protecţie, până la distanţare fizică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO