Incredibil!Seful IPJ Neamt sta gard in gard cu interlopii din clanul Mararu


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 20:08
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Ancheta asasinatului de la Neamt a fost preluata de procurorii din Bucuresti. Firesc, daca tinem cont de faptul ca seful politiei locale sta gard in gard cu interlopii din clanul Mararu, iar astazi a explicat ca barbatul impuscat nu era un infract

Amenintat cu demiterea de superiori, comisarul Soric a varsat si cateva lacrimi in timpul conferintei de presa. Subalternii il sustin, si declara ca daca este inlocuit, ei vor demisiona in masa.

De altfel, seful IJP Neamt, Aurelian Soric, a declarat ca ministrul de Interne, Traian Igas, nu "a pus niciodata" problema demiterii sale si ca a vorbit personal cu ministrul.

Intrebat ce parere are de reactia angajatilor sai, care au amenintat ca vor iesi in strada daca Soric este demis, comisarul-sef a spus ca nu poate garanta ordinea si siguranta din municipiu decat daca ocupa o functie in Inspectoratul de Politie.

Intentia chestorului sef Dan Fatuloiu de a-l demite pe comisarul Aurelian Soric din functia de sef al Politiei Neamt l-a facut pe acesta din urma sa lacrimeze la conferinta de presa, organizata marti dimineata. El a spus ca nu intelege de ce este pedepsit.

Soric si camataria

Ba mai mult decat atat, comisarul Soric a spus ca nu este nimic rau in activitatea de camatarie!

"Mararu, de ce este atat de interlop Mararu? Cei din Piatra Neamt, presa, va rog sa spuneti dumneavoastra de ce este interlop. De ce se vehiculeaza acest lucru? De ce, pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Cati nu dau bani? Sunt procurori care dau bani. Sunt un om de onoare si nimeni n-a spus lucrul asta pana acum, au spus doar cei care au interesul sa arate ca nu ar fi asa. In al doilea rand, nu stiu cat de interlop este, Dumnezeu sa-l ierte, Gheorghe Mararu." - a declarat Aurelian Soric.

Seful IPJ Neamt a continuat sa se justifice, insa cu ochii in lacrimi.

"Cred ca eventuala mea eliberare din functie nu are nicio legatura cu acest caz. Il respect prea mult pe domnul Fatuloiu ....... pentru a contesta aceasta decizie eventuala. Provin dintr-o familie de onoare.... Sunt foarte emotionat si mi se pare normal.." - a spus aproape plangand comisarul Soric.

Tot scandalul a plecat de la crima care a zguduit recent orasul Piatra Neamt. Gheorghe Mararu, seful unui clan mafiot, cunoscut camatar si traficant de masini de lux, a fost executat, iar fratele lui a fost ranit grav.

Imediat, la fata locului a fost trimis de Ministerul de Interne chiar seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestorul sef de politie Dan Fatuloiu. Acesta a decis, in urma analizei cazului, sa-l propuna spre demitere, pe seful IPJ Neamt, Aurelian Soric.

Cum explica Soric ca este vecin cu interlopii?

Comisarul sef Aurelian Soric a explicat si cum a ajuns sa fie vecin cu interlopii. Acum patru ani, cand s-a mutat la Piatra Neamt, a inchiriat o casa pe care dupa un timp a cumparat-o chiar Gheorghe Marar. La scurt timp, s-a scos la vanzare o bucata de pamant lipita de aceasta proprietate. Aici si-a construit politistul locuinta proprietate personala si spune ca pentru el n-are nicio importanta cine sta in jur.

Seful politiei din Neamt spune ca nu putea preveni rafuiala de duminica, din cafeneaua aflata in centrul orasului, oricate masuri de siguranta ar fi luat. Si ramane la parerea lui ca, in ciuda vechiului razboi intre clanul Mararu si rivali, locuitorii din Piatra Neamt pot sta linistiti.

Totodata, presa locala a scris ca sotia lui Soric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

Averea lui Soric

Conform declaratiei de avere, comisarul-sef Aurelian Soric detine o vila la Piatra Neamt si terenul aferent de 830 de metri patrati, un birou notarial in Piatra Neamt, doua terenuri intravilane in municipiul Iasi, de 308 si 675 metri patrati si un autoturism Kia.

De asemenea, el are un credit bancar angajat in 2008 cu scadenta in 2033 in valoare de 167.000 franci elvetieni.

Salariul lui pentru intreg anul 2008 a fost de 74.100de lei, la care se adauga norma de hrana si echipament in suma de 8.400 de lei, in timp ce al sotiei, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

 

 

Fatuloiu cere ministrului de interne schimbarea sefului Politiei Neamt
Avocatul suspectului din Piatra Neamt: Chilat a recunoscut ca el a tras
Vezi aici cine sunt protagonistii rafuielii sangeroase din Piatra Neamt!
VIDEO PROTVPLUS.RO