Codul penal ar putea fi modificat după accidentul provocat de Mario Iorgulescu

Ultima actualizare: 26-09-2019 21:09

Şoferii care ucid involuntar cu maşina, după ce au condus băuţi sau drogaţi, trebuie trimişi după gratii.

Este părerea fostului ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, care a propus joi modificarea Codului penal, pentru ca în astfel de cazuri pedepsele cu suspendare să fie interzise.

Acuzat de uciderea din culpă a unui tânăr de 25 de ani, dar şi de conducere sub influenţa drogurilor şi alcoolului, Mario Iorgulescu riscă până la 6 ani şi opt luni de închisoare. Dar un judecător indulgent poate suspenda executarea într-o închisoare, cu condiţia ca pedeapsa să nu depăşească trei ani de detenţie şi să fie impresionat de explicaţiile fiului şefului Ligii profesioniste de fotbal.

Dar senatorul Robert Cazanciuc propune că suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri să fie interzisă.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, nu vor mai beneficia de clemenţa justiţiei, ba chiar vor ajunge după gratii şi şoferii care au provocat accidente mortale în timp ce conduceau fără să aibă permis.

Proiectul de modificare a codului penal a fost înregistrat la Senat, însă trebuie adoptat şi de Camera Deputatilor, camera decizională. Iar efectele legii se vor aplica doar celor acuzaţi după intrarea în vigoare a noilor prevederi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO