Cele mai furate carti din librariile din Romania. "De ce e Romania altfel" sau "Fii demn", in top

Dată publicare: 23-12-2013 18:21
Dată actualizare: 26-12-2013 09:04


carte, pagini

"De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, "Dragul meu turnator", de Gabriel Liiceanu, "Parabolele lui Iisus", de Andrei Plesu, si "Fii demn", de Dan Puric, se numara printre cele mai furate carti din librariile din Romania, in anul 2013.

In urma unui inventar realizat recent la libraria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numara "De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, si "Dragul meu turnator", scrisa de Gabriel Liiceanu, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii librariilor Humanitas.

Pe locul al treilea se afla volumul "Fata catre fata, intalniri si portrete", de Andrei Plesu. Totodata, cartea "Lumea secreta a nomenclaturii", scrisa de Vladimir Tismaneanu, se afla in topul preferintelor hotilor din librarii, la fel ca si "Ochiul caprui al dragostei noastre", de Mircea Cartarescu.

In plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt "articole non-carte": carti postale, magneti, semne de carte si sacose.

De asemenea, in libraria Humanitas de la Cismigiu, cele mai furate titluri sunt si cele mai vandute carti in anul 2013, lansate in librarie. Astfel, "Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste", de Andrei Plesu, "De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, si "Dragul meu turnator", de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele pozitii in topul preferintelor hotilor.

Foarte aproape in top vin albumele de arta, precum "Istoria frumusetii" si "Istoria uratului", de Umberto Eco, albume al caror pret se ridica in jurul valorii de 100 de lei.

Totusi, potrivit reprezentantilor librariilor Humanitas, numarul furturilor din librarii a scazut in ultima perioada, datorita montarii camerelor de luat vederi in punctele de vanzare.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO