Cateva zeci de candidati la rezidentiat cer suplimentarea locurilor

Dată publicare: 28-11-2011 11:30
Dată actualizare: 17-10-2012 04:53


rezidentiat

Cateva zeci de candidati care au sustinut concursul de rezidentiat protesteaza de cateva zile in Capitala, cerand suplimentarea locurilor, Ministerul Sanatatii anuntand ca orice discutie pe aceasta tema poate fi abordata dupa finalizarea repartitiei.

Tinerii au venit incepand de joi la Ministerul Sanatatii si de fiecare data au avut discutii cu presedintele Comisiei de rezidentiat, Adrian Streinu-Cercel.

Mai mult, vineri, 60 dintre protestatari au depus un memoriu la Ministerul Sanatatii, a declarat, luni, pentru Mediafax purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore. Presedintele Comisiei de rezidentiat a promis ca va analiza memoriul lasat de concurentii la rezidentiatul din 20 noiembrie care nu au promovat testul sau care nu au obtinut un loc.

Oana Grigore a precizat ca rezidentiatul poate fi declarat inchis dupa ce si ultimul candidat a fost repartizat, actiune care se va finaliza marti.

Citeste si:

A ignorat tot stadionul şi nimeni nu a putut să îl calmeze! EXCLUSIV Reacţia lui Iordănescu după ce a fost ÎNJURAT de M Costea: 'Urmăresc atent acest detaliu'

Povestea tristă a unui portar român! Acum 4 luni făcea minuni în Europa, acum nu mai joacă nici în Liga 1

VIDEO SENZAŢIONAL! Asta e cea mai penibilă fază din istoria Ligii I! Arbitrul a trimis toate punctele la CFR din cauza unei simulări de care va râde tot Globul

"Ultima zi de repartitie este marti, in cadrul Directiilor de Sanatate Publica, cand sunt repartizati candidatii care au obtinut punctaj de promovare pe post", a mai spus Oana Grigore.

Ministerul Sanatatii a informat permanent candidatii la concursul de rezidentiat ca "ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu din respectiva universitate, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu".

Pentru rezidentiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu pot fi alese de alti candidati la concursul de rezidentiat din 20 noiembrie.

Concursul din acest an a fost organizat pentru prima data descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, fiind inscrisi 5.025 de candidati pe 3.810 locuri si posturi.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO