Cat costa o masa la o stana din creierii muntilor. Secretul succesului unei afaceri de sezon

In creierii muntilor, departe de aglomeratie, turistii redescopera farmecul vietii la stana si mai ales al bunatatilor pe care doar ciobanii stiu sa le pregateasca.
Straini si romani deopotriva apreciaza meniul compus din maxim doua feluri de mancare - bulzul si jintita. Ei pleaca acasa cu amintiri de neuitat si cu provizii, iar ciobanii se bucura de succesul acestei noi afaceri de sezon.
In apropiere de lacul Bolboci, la 8 kilometri de Sinaia, pe un drum pe care abia trec masinile, o mica stana dintre munti isi primeste oaspetii la masa. Nu e sfarsit de saptamana in care ciobanii sa nu aiba musafiri straini.
Baciul Constantin, cioban adevarat, apare in toate fotografiile celor care au trecut pe aici. Ii primeste cu inima deschisa si le arata cu drag stana. Toti vin insa cu un singur gand: sa guste din faimosul bulz.
Turistii sunt fermecati de peisajele de vis, dar si de simplitatea vietii de la stana.
De cealalta parte de versantului, in muntii Baiului, pe un traseu pe care temerarii muntilor il calca zi de zi, o alta stana isi deschide portile pentru oaspeti.
Un turist plateste pentru masa la ceaun in medie 15 lei. Bani care, adunati pe tot sezonul, inseamna pentru bacii de la stana inca zece oi.