Campanie Stirile PRO TV: Centrul de Excelenta in Tratarea Cancerului la Copii inaugurat la Timisoara

Ultima actualizare: 08-12-2012 01:15

La Timisoara a fost inaugurat miercuri Centrul de Excelenta in Tratarea Cancerului la Copii, dupa o investitie de peste un million de euro.

Banii s-au strans in urma campaniei "Nu ma ignora", sustinuta de Stirile PRO TV si un ONG, prin care indemnam oamenii de afaceri sa directioneze 20 la suta din impozitul pe profit pentru aceasta cauza.

De miercuri, bolnavii de cancer, vor primi un diagnostic precis, gratie unui nou laborator. Pana acum, analizele se faceau in strainatate si costau mii de euro.

Timeea are doar 7 ani, dar e suficient de matura incat sa poata intelege ca, de cand e in spital, mama o pacaleste des.

Iulia Iercan, mama Timeei: "Daca plang... 'De ce plangi mami?'. De bucurie. 'De ce de bucurie?'. Ca vei fi bine".

In urma cu o luna, a fost diagnosticata cu leucemie, iar pentru aflarea diagnosticului exact parintii ar fi trebuit sa plateasca mii de euro pentru analize la Viena. De miercuri, aceste teste vor fi gratuite.

Smaranda Arghirescu, sef Sectia de Oncopediatrie Spitalul de Copii "Louis Turcanu" Timisoara: "Investitia este foarte importanta pentru diagnosticul complet din punct de vedere al mutatiilor genetice. In functie de aceste grupuri de risc, tratamentul este mai puternic sau mai putin".

Tot de miercuri, la Timisoara exista o banca de celule stem, o sectie de terapie intensiva si trei sali de transplant noi. Toate construite cu bani obtinuti din sponsorizari si din cei 20% din impozitul pe profit datorat statului pe care oamenii de afaceri au ales sa-I directioneze pentru aceasta cauza.

AFLA detalii despre campanie pe www.daruiesteviata.ro.

Tocmai de aceea voluntarii care au facut posibile aceste investitii dau startul unei noi campanii: "Dar din dar se face viata", sustinuta si de Stirile PRO TV.

Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei "Daruieste Viata": "Avem un raport al Ministerului Sanatatii din 2007 care spune ca radioterapia este un dezastru. Astfel incat ne-am propus sa strangem 5 milioane de euro, o suma importanta pentru care avem nevoie de sprijinul companiilor".

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNAND LA 0729.999.777.

Oamenii de afaceri pot schimba soarta bolnavilor de cancer directionand catre Asociatia Daruieste Viata pana la 31 decembrie 20% din impozitul pe profit, care altfel s-ar pierde in visteria statului sau folosind:

Cont Daruieste Viata deschis la ING Bank N.V. Amsterdam, sucursala Bucuresti

RO 08 INGB 0000 9999 0317 5286 RON

Titular
Daruieste Viata

Specificatie Proiect
Radioterapie

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO