Campanie pentru educarea copiilor bolnavi care nu mai pot ajunge la scoala. Cum poti ajuta si tu

Ultima actualizare: 23-10-2012 14:29

Chiar si ajutati cu rechizite, haine sau o suma lunara trimisa familiei ca sa mearga la gradinita, copiii saraci lipsesc deseori de la ore, pentru ca sunt bolnavi.

Parintii n-au bani sa-i duca la doctor sa le cumpere medicamente ori sa le plateasca analizele, iar suferinta se prelungeste.

Asociatia OvidiuRo, care are grija de peste 1400 de prescolari si le-a dat prima sansa la educatie, se ocupa acum si de sanatatea lor, printr-o noua campanie. Banii stransi vor plati partial transportul si terapia unor copiii sarmani.

Copiii saraci traiesc in conditii greu de imaginat. Sanatatea lor e pusa la incercare din cauza igrasiei, a frigului, a lipsei accesului la apa sau distantei fata de primul cabinet medical.

Florentina a primit, acum un an, un diagnostic ce ar cutremura pe oricine - epilepsie. O boala grea pentru care este nevoie permanent de tratament si supraveghere.

Voluntarii Ovidiu Ro au aflat povestea copilei in timp ce o primeau pe ea si pe sora ei la gradinita din satul Podul Cristinii din Dambovita.

Pentru familia Florentinei, doar costul drumului pana la cel mai apropiat spital care ii poate asigura ingrijirile necesare, plus celelalte cheltuieli medicale, inseamna mai mult decat veniturile familiei pe o luna intreaga. Si ca ea sunt destui, dintre cei 1400 cuprinsi deja in programul care le permite acces la educatie.

Asa ca asociatia a inclus in programul Fiecare Copil in Gradinita o componenta de sanatate, finantata, pentru inceput, cu 150 de mii de euro. Bani pentru drum, analize, medicamente.

"Am obtinut fonduri de la o companie farmaceutica pentru 3 ani de zile si astfel putem acoperi o parte din cheltuielile medicale pentru copiii din program. Pentru ca cei nevinovati sa ajunga in fata medicului pe care il merita, la fel ca Flori.", spune Oana Livadariu, reprezentant Ovidiu Ro.

"O sa gasim o solutie, va trimitem noi medicamente, va dam reteta, pentru toti copiii facem la fel. Asta nu-i o boala cu care sa va jucati, sa stiti.", spune Dr. Raluca Teleanu, medic neurolog pediatru.

Campania are nevoie de sprijinul tuturor celor care inteleg ca viitorul copiiilor este si al nostru. Fiecare sms trimis la numarul de telefon 8860 inseamna 2 euro pentru sanatatea celor mici.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!