"Cadran solar" de Dali, cea mai scumpa piesa expusa in Romania!

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 21-10-2012 13:40


Cea mai valoroasa lucrare de arta internationala expusa vreodata spre vanzare in Romania a poposit la targul de profil deschis la Bucuresti. Tot aici au fost aduse si piesele cele mai scumpe ale unor artisti romani.

Lucrari de arta de valoare internationala nu prea s-au vandut. E mult mai important un obiect de arta decat o actiune, oriunde ar fi ea.
MIHAI OROVEANU, directorul Muzeului de Arta Contemporana
Ochiul patrunde, iar sufletul incearca sa citeasca. Acum 42 de ani, Salvador Dali si artistul Soravia au lucrat impreuna "Cadranul Solar". Pret public de pornire: 820.000 de euro!

"Cine se indragosteste de ea ofera un pret si se va selecta oferta cea mai buna. N-o sa stim pana duminica seara, cand targul se incheie", spune Sasa Constantinescu, PR in cadrul targului.

Acum, certificatul de autenticitate si actul de proprietate sunt in posesia proprietarului italian, amic al lui Dali. Luni, le-ar putea prelua un roman. 

Galeriile vand si impresionisti - Munzer, 50.000 de euro, suprarealisti - Balasa, 12.000, dar si artisti contemporani: Radvan, 5.000 de euro, Vladuta, 10.000 de euro.

Recapituland, romanii cu putere financiara prefera sa cumpere masini, in loc de arta, mobila veche, tablouri sau sculptura. Expertii spun ca este, probabil, ultimul moment propice sa-si adjudece lucrari de valoare, inainte ca toate colectiile private sa fie complete, iar cele mai importante lucrari tezaurizate pentru cateva zeci de ani. 


VIDEO PROTVPLUS.RO