Bucureștiul mai are 500 de zile până la EURO 2020. Autoritățile bat pasul pe loc

Ultima actualizare: 29-01-2019 20:41

Mai sunt 500 de zile până când Bucureștiul va fi unul dintre orașele gazdă pentru Campionatul European de Fotbal, cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată la noi.

În tot atâtea zile, autoritățile trebuie să pună la punct infrastructura cerută de UEFA, însă bat pasul pe loc.

Linia ferată de la aeroport la Gara de Nord, promisă de guvern, de exemplu, este încă pe hârtie. Iar dintre cele 4 stadioane pentru antrenament, Dinamo cel mai probabil nu va fi gata și nici celalalte nu o duc prea bine.

Începem numărătoarea inversă, care oficial a demarat: 500 de zile până la startul campionatului european! Așadar, în mai puțin de un an și jumătate, totul trebuie să fie pus la punct pentru ediția aniversară ERO 2020. UEFA le-a cerut celor 12 orașe gazdă să aibă o arena de joc modernă și patru baze sportive pentru ca echipele calificate să se antreneze, plus transport de la aeroport în oraș.

În cazul Bucureștiului, oficialii s-au angajat încă din 2014 că vom avea cale ferată de la aeroport, însă proiectul în valoare de 600.000 de lei, se află abia "pe circuitul de semnături la Ministerul Transporturilor". Linia va fi gata, potrivit CFR, doar dacă licitațiile nu vor fi contestate.

De asemenea, cum metroul a fost scos din discuție, pentru transportul suporterilor în oraș, primăria a găsit o soluție de avarie. Și Arena Națională, cel mai modern stadion din București, are nevoie de reparații. Vor fi refăcute căile de acces, iar la cele 4 stadioane de antrenament ... se lucrează.

La stadionul Ghencea, care a fost demolat, se lucrează, dar muncitorii abia cară pământul de sub fostele tribune. La final, stadionul va avea peste 30.000 de locuri și va fi cel mai mare dintre stadioanele pe care ar urmă să se antreneze echipele care vor juca pe Arena Națională. Asta dacă fi gata până în primăvara anului viitor, când vom avea inspecția finală.

Se lucrează și pe stadionul Giulești, iar cel de lângă Arcul de Triumf este în curs de modernizare. La Dinamo sunt probleme.
Reprezentant FRF: ”Suntem în grafic, până în martie 2020 să putem să fim gata cu cele trei stadioane nu cu cele patru. După cum știți, avem întârzieri la stadionul Dinamo, dar în același timp încercăm să recuperăm aceste întârzieri. ”

Însă coordonatorul proiectului euro 2020 din partea Guvernului, Gică Popescu, este optimist.

Reporter: Riscăm să pierdem organizarea acestui eveniment?
Gică Popescu: ”Niciodată. Riscul este de a-l face bine, foarte bine sau extraordinar. Sunt șanse foarte mari să nu avem niciun fel de problemă la această organizare de campionat european. Și nu vom avea niciun fel de problemă.”

Și totuși s-a întâmplat și la case mai mari. În urmă cu un an, Belgia a pierdut drepturi de a găzdui meciuri la euro 2020 pentru că nu a putut garanta construcția unei noi arene.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO