Atentie unde va incheiati RCA-ul! S-au descoperit zeci de polite false


Ultimul update: Marti 28 August 2012 00:13
Data publicarii: Luni 21 Martie 2011 14:11
Categorie: Stiri Sociale

Daca aveti masina, aveti grija unde incheiati asigurarea civila obligatorie fara de care nu puteti iesi in trafic. Zeci de polite false au fost descoperite numai in ultimele luni, iar pagubitii se pot trezi ca-si platesc singuri reparatia masinii.

Asiguratorii le recomanda tuturor sa-i ocoleasca pe cei care vand polite RCA la coltul strazii pentru ca pot da sute de lei pe hartii fara valoare.

Corina a avut o surpriza neplacuta, dupa ce a fost lovita de un sofer, in trafic.

"Mi-a dat o copie de pe un RCA care ulterior s-a dovedit a fi fals. Cand m-am dus sa imi repar masina mi s-a zis ca nu se poate. M-am intors la circa de politie, unde domnii politisti m-au informat ca trebuie sa mi-o repar pe banii mei", a povestit Corina Teher.

"Verific pe polita si totul este in regula. Ca si cumparator nu realizez ca acea polita a mai fost emisa odata. Aceasta serie a politei trebuie sa fie valida", a spus Marius Epure, broker asigurari.

Si Steliana a patit la fel si a fost nevoita sa-si repare masina cu asigurarea facultativa, achitata de ea.

"Mi-a dat RCA-ul si nu era valabil, asta urmand sa aflu la centrul de daune, ceea ce inseamna ca daca eu mi-o repar pe CASCO trebuie sa platesc fransiza", a spus la randul ei Steliana Lacatus.

Ghinionistii se pot adresa Fondului de protectie pentru victimele strazii. In plus, ei sau compania de asigurare unde au CASCO ii pot chema in judecata pe soferii care le-au dat o polita RCA falsa.

"Poate solicita despagubiri de la Fondul de protectie al victimelor strazii. Acest fond e constituit special din cotizatii ale asiguratorilor. Am avut vreo 20 de astfel de reclamatii", a declarat Mona Cucu, director CSA.

Cele mai multe falsuri se fac prin schimbarea seriei care corespunde companiei de asigurare. Tocmai de aceea, soferii trebuie sa cumpere politele RCA de la brokeri autorizati si sa verifice pe site-ul Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor daca masina lor figureaza in baza de date. Cei care vand asigurari false pot fi acuzati de inselaciune.

 

Tags: asigurari, rca, casco,

Mai mult de 10% dintre asigurarile obligatorii RCA nu au acoperire
VIDEO PROTVPLUS.RO