Atentie soferi! In Capitala va fi introdusa buvigneta

Ultima actualizare: 18-09-2012 00:35

Cine vrea sa treaca cu masina prin centru plateste. Autoritatile locale vor sa-i convinga pe soferi ca transportul in comun poate fi mai eficient decat un drum cu masina personala.

Pana va exista o taxa de acces in zona zero, edilii promit sa faca parcari aproape de centru.

Municipalitatea le-a cerut primarilor de sector sa stabileasca unde pot fi amenjate parcari in marile cartiere.

Au fost gasite cateva amplasamente, dar lista nu este inca definitivata.

Primarii trebuie sa aleaga pentru inceput patru, maxim cinci locuri, unde bucurestenii sa-si poata lasa masinile si sa-si continue drumul spre centru cu mijloacele de transport in comun.

Inca de pe acum le comunic cetatenilor ca va fi o taxa modica, ideea noastra este de a intra intr-o normalitate civica, mergand pe principiul ca intai ii faci cetateanului loc unde sa-si parcheze masina.
Sorin Oprescu
Taxa de stationare creste cu cat parcarea este mai aproape de zona centrala. Soferii care vor totusi sa traverseze centrul cu masina vor plati separat o taxa de centru.

Aceasta se va numi, dupa modelul rovignetei, buvigneta, si va fi indrodusa mai tarziu. Parcarile cu plata nu sunt insa de ajuns pentru acest proiect, fara investitii in transportul in comun.

Pentru amenajarea parcarilor, primaria trebuie sa concesioneze terenurile unor firme private care vin cu investitia, asa ca mai e nevoie de timp pentru baza legala a contractelor.

Lucrarile nu vor incepe mai devreme de primavara lui 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO