Aproape 50.000 de someri au sperat sa traga lozul castigator, la bursa locurilor de munca

Ultima actualizare: 22-04-2013 01:11

Absolventi de facultate sau someri trecuti de 45 de ani, cu totii au sperat sa obtina o slujba, dintre cele 25.000 oferite de companiile din toata tara.

Insa doar 1.000 de candidati au reusit sa convinga angajatorii. La Targu Jiu, sute de oameni s-au imbrancit ca sa ajunga mai repede in fata angajatorilor.

Multi dintre ei sunt someri de mai bine de un an. In total, au fost disponibile 25 de mii de locuri de munca.

Prea putine pentru cei aproape 500.000 de someri, cati sunt in prezent.

Mai mult de jumatate dintre ei sunt trecuti de 45 de ani. "Sunt prea tanar ca sa ies la pensie si prea batran sa ma angajeze cineva", ofteaza un strungar, dupa aproape 4 decenii de munca.

"Mai ales se uita la varsta...toti vor tineret. Se uita la tine ca si cum n-ai mai fi bun de nimic", spune Tudor Constantin.

"Daca mi-ati lasat CV-ul, o sa va sunam si noi!" "Asa spun toti si niciodata nu suna", se plange si un domn de 59 de ani. Primeste un ajutor de somaj de 500 de lei, bani din care nu poate trai.

"Problema este ca pentru persoanele trecut de 45-50 de ani sunt unele calificari pe care nu le mai avem, nu se mai cauta", explica angatorul Andrei Afrim.

Problema este ca nici tinerii nu-si gasesc de lucru. Marius, de pilda, are 27 de ani si a urmat cursuri de tamplar si electrician. Dar fara folos.

Si tinerii cu studii superioare au renuntat la pretentii si sunt dispusi sa accepte slujbe sub nivelul lor de pregatire.

Bursa slujbelor s-a organizat in 85 de agentii pentru ocuparea fortei de munca din tara.

Din aproape 50.000 de someri care s-au prezentat, doar o mie au si incheiat un contract. Altor 18.000 angajatorii le-au promis ca-i vor suna. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO