A ajuns in strada, dupa ce a garantat cu apartamentul un credit!

04-10-2008 00:00


Executat de banca, ramas fara bani si, mai grav, fara locuinta. Este povestea adevarata a unui bucurestean, care s-a indatorat si care a garantat cu apartamentul. Din nefericire pentru el, nu a reusit sa isi plateasca ratele si a fost executat silit.


Cineva i-a cumparat datoria de la banca, iar locuinta i-a fost vanduta la o treime din pret. Barbatul a ramas acum pe drumuri si nu intelege unde a gresit. 

Povestea familiei State poate fi povestea oricarei familii din Romania, care s-a imprumutat la o banca si nu a mai putut sa achite ratele. 

Constantin State a luat 46.000 de euro si a garantat cu apartamentul pe care il avea. A venit insa ziua in care omul a avut probleme in afaceri si a ramas restant. Banca a decis sa-l execute si i-a trimis dosarul in instanta. Apoi, un evaluator a stabilit ca apartamentul merita cel putin 140.000 de euro.

Banca a cedat datoria altui cetatean, Victor Pomponiu, ca sa-si recupereze banii. Legea ii permite acest lucru. Noul client si-a adus un alt evaluator, pentru ca are acest drept legal, care a stabilit ca apartamentul de doua camere din Cartierul Vitan, nu merita mai mult de 50.000 de euro. Agentii imobiliari il contrazic insa. Dar din nou, legea ii permite evaluatorului sa stabileasca orice pret considera, mai ales ca nu avem niste criterii clare.

In aceste conditii, apartamentul a fost scos la licitatie si vandut cu 50.000 de euro lui Victor Pomponiu.

In acest caz s-a lucrat ca la carte. Problema este ca tocmai legea le ofera portite vanatorilor de creante. Important este sa ai informatia si sa ajungi la timpul potrivit in instanta, ca sa cumperi imobilul la un pret mic.

Asadar, daca va imprumutati de la banca pentru un apartament, aveti grija sa-l scoateti la vanzare, daca nu mai puteti achita ratele. Nu lasati acest lucru in seama bancii!

VIDEO PROTVPLUS.RO