Sapte decese din cauza gripei noi in ultimele 24 de ore


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 03:01
Data publicarii: Joi 07 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Ultimele Informatii

Este vorba despre cele mai multe decese raportate in conditiile in care nici nu a fost atins varful pandemic. Pana acum, aceasta boala pe care multa lume a tratat-o ca pe raceala oarecare a bagat in groapa 73 de romani.

Cei mai multi aveau boli cronice, dar s-a intamplat sa cedeze si organismele unor persoane sanatoase tun.

Riscul sa luam gripa noua este cat se poate de real. Numarul bolnavilor este de fapt de sase ori mai mare decat cel aratat in statistici, ne anunta chiar doctorii care monitorizeaza situatia.

Unii, insa, duc boala pe picioare, fara sa-si dea seama, iar altii se tem pur si simplu sa povesteasca ce au patit. Printre cei sapte care s-au stins peste noapte, era si un baiat de 21 de ani. Mama lui este distrusa.

Studentul de 21 de ani din Caracal internat in prima zi de Craciun s-a stins astazi. Pe parcurs starea lui s-a agravat, mai ales ca avea si o infectie urinara. A fost mutat de la un spital la altul, a stat intubat, insa medicii n-au reusit sa il salveze.

Potrivit specialistilor, virusul AH1N1 se raspandeste cu repeziciune in special in randul tinerilor care au intre 15 si 29 de ani. Expusi sunt si elevii, tocmai pentru ca petrec multe ore pe zi in colectivitate, asa ca in scoli se fac in fiecare zi controale.

Cifrele oficiale arata ca din mai 2009 si pana acum 5941 de romani s-au imbolnavit de gripa noua. In realitate, insa, in spatele fiecarui bolnav confirmat se ascund alti sase, nedepistati.

Cei care au luat AH1N1, dar nu au dezvoltat o forma severa a bolii, se pot vaccina fara probleme, ii asigura specialistii. Vaccinul le stimuleaza si mai mult imunitatea, iar organismul dezvolta anticorpi care nu vor lasa virusul sa atace.

Harta raspandirii gripei noi in Romania! CLICK AICI PENTRU UPDATE ZILNIC

Cercel: Alt val de imbolnaviri cu gripa noua, asteptat la sfarsitul lunii
Virusul AH1N1 a ucis 1934 de oameni in Europa
Harta raspandirii gripei noi in Romania! CLICK AICI PENTRU UPDATE ZILNIC
VIDEO PROTVPLUS.RO