120 de lei amenda, daca traversati autostrada ca pe ulita!

24-03-2009 00:00


Este singura solutie pe care au gasit-o politistii de la rutiera, satui de inconstienta celor care pur si simplu isi risca vietile si se arunca pe drumurile de viteza.

Sa nu uitam, insa, ca Romania este singura tara unde se intampla acest lucru si din cauza faptului ca oamenii care stau in vecinatatea autostrazii nu au pe unde sa traverseze.

In nicio alta tara din Europa nu exista pe autostrada accidente din aceasta cauza. Am vorbit cu cei sapte agenti economici pentru a gasi o cale sa asiguram traversarea pietonilor in siguranta.
comisar-sef George Grigore, sef Politie Autostrazi
De exemplu, un barbat a primit o amenda de 120 de lei de la politie pentru ca s-a aventurat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, desi acest lucru ii este intezis cu desavarsire. Omul trecuse sa-si cumpere paine.

Toti cei care trec strada asa cum a facut si barbatul din exemplul de mai sus recunosc ca stiu ca se supun unui pericol, insa deocamdata nu au alta varianta pentru a traversa in conditii de siguranta. Centrele comerciale au aparut peste noapte de o parte si de alta a autostrazii, insa nu si o pasarela.

Doar un pod pentru pietoni ar putea rezolva problema celor care vor sa isi ia o paine de pe cealalta parte a autostrazii. In ultimele 13 luni, noua persoane au murit calcate de masini pentru ca au facut asta.

Pana sa le ridice cineva o pasarela, toti cei care stau in preajma drumurilor de viteza sunt sfatuiti sa nu plece la cumparaturi printre masini daca nu vor sa fie sanctionati.

VIDEO PROTVPLUS.RO