Au studiat în Marea Britanie. Cine sunt tinerii care s-au electrocutat pentru like-uri pe Facebook

Dată publicare: 10-10-2018 13:32
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Un tânăr de 22 de ani a murit, iar prietenul său de 24 de ani este internat în stare gravă la spitalul din Focşani, după ce marți noapte s-au urcat pe un vagon de marfă staţionat în gară şi s-au electrocutat.

Din dorinţa de a avea o fotografie inedită, cei doi tineri au mers dimineaţa - când încă nu răsărise soarele - în gara din Focşani.

Băiatul de 22 de ani a ignorat riscurile şi s-a urcat pe un tren de marfă, oprit pe una dintre linii iar prietenul lui, cu 2 ani mai mare,  l-a urmat.

Pe desupra lor trecea o linie de contact - alimentată cu 27 de mii de volţi iar din acest motiv s-a format un arc electric.

Tânărul de 22 de ani a murit pe loc iar amicul lui a suferit arsuri. Un martor care a văzut totul i-a alertat pe medici.

Băiatul care a murit electrocutat a absolvit o Universitate de Economie din Londra şi se întorsese de curând în ţară.

Şi prietenul lui făcuse facultatea în Marea Britanaie şi amândoi voiau să se întoarcă în regat pentru cursurile de master.

Accidentul în care au fost implicaţi este investigat acum de poliţişti. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Specialiştii susţin că, în ciuda mediatizării acestor cazuri, tinerii îşi riscă în continuarea viaţa ca să îşi facă o fotografie cu care speră să adune zeci de like-uri pe Facebook sau Instagram.

Psiholog: "Nevoia de a primi cât mai multe likeuri pe reţelele de socializare expune aceşti tineri la riscuri la care nu se aşteaptă. Acestor tineri le creşte stima de sine în momentul în care aceste fotografii primesc cât mai multe likeuri, cât mai multe comentarii pozitive. "

Tinerii implicaţi în cumplitul accident provin amândoi din familii bune din Focşani. Tatăl celui decedat este militar iar rănitul este fiul fostului director al Casei de Sănătate din Vrancea. 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO