O fetiță de două luni a murit după ce părinții au "scuturat-o" puternic. Avea leziuni cerebrale și 11 coaste rupte

Ultima actualizare: 20-10-2020 21:44
tiffany tate michael roe
Facebook.com

O fetiță de opt săptămâni a murit pentru că a fost zguduită puternic de părinții săi. Copilul a suferit leziuni cerebrale și 11 coaste rupte.

Părinții ei, Tiffany Tate, în vârstă de 22 de ani, și Michael Roe, în vârstă de 33 de ani, sunt judecați pentru crimă. Micuța Holly Roe a fost maltratată în locuința cuplului din Crowborough, East Sussex, Marea Britanie.

Jurații din Lewes Crown Court din Hove trebuie să stabilească acum care dintre părinți și-a ucis fiica, iar automat, celălalt va fi învinuit de complicitate, relatează The Sun.

În documentele prezentate în instanță, procurorii au arătat că micuța avea cel puțin 3 leziuni pe creier și 11 fracturi ale coastelor, iar paramedicii au găsit-o fără suflare, acasă.

Un martor a dezvăluit că tatăl Micuței, Michael, i-a povestit că partenerei sale îi venea să o lovească de perete pe micuță, într-o noapte, când avea o criză de plâns, iar mama s-a străduit în primele săptămâni de la naștere să se apropie de fetiță.

„A devenit frustrată și panicată când bebelușul plângea” a spus martora. Bărbatul i-a mai spus că a început el să o hrănească noaptea, pentru că mama ei nu mai avea răbdarea necesară să o facă.

Dovezile îl indică pe bărbat ca fiind cel care și-ar fi ucis fiica, într-o criză de nervi, dar Curtea nu a luat încă o decizie.

Serviciile de urgență au ajuns în casa cuplului pe 10 septembrie 2018, după ce mama copilului a spus că micuța nu respira și nu mai putea să-i audă inima. Paramedicii au încercat să o resusciteze, dar a fost declarată decedată la spital. Examenul medico-legal a arătat numeroase urme de violență pe trupul micuței.

Prima leziune cerebrală era veche de câteva săptămâni înainte de deces, a doua -cu câteva zile înainte și ultima leziune pe creier, în ultimele 48 de ore, arată raportul medico-legal.

Decesul a fost determinat de rănile la cap, care au fost produse prin scuturare, la fel ca și leziunile coastelor, au afirmat legiștii.

Părinții neagă acuzațiile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO