I-a provocat arsuri grave copilului ei de clasa intai, pentru ca a mintit-o ca si-a facut tema. Cine a anuntat autoritatile

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

O lectie infioratoare a primit de la mama lui un copil de 7 ani, din Brasov. Furioasa ca baiatul a spus o minciuna, femeia l-a torturat si, fara sa-i trateze ranile pe care i le-a provocat, inclusiv pe fata, l-a trimis apoi la scoala.

Directoarea a alertat politia, iar copilul a ajuns la spital.

Femeia, care-si creste singura copilul, si-a iesit din fire cand a constatat ca baiatul ei, elev de clasa intai, a mintit-o ca si-a facut temele. L-a pedepsit provocandu-i mai multe arsuri pe fata, pe maini si pe trup.

Medicii care au preluat pacientul de la scoala spun ca era atat de traumatizat, incat o vreme n-a permis nimanui sa se apropie de el.

Cazul a fost imediat preluat de inspectorii de la Protectia Copilului, care au decis sa trimita baiatul la bunicii din partea tatalui. Mama lui, o femeie cu studii superioare, de profesie kinetoterapeut, a fost internata intr-un spital de neuropsihiatrie, unde urmeaza sa fie expertizata psihic. Politistii i-au deschis dosar penal pentru violenta domestica.

Medicii spun ca baiatul avea arsuri de gradul doi care, cel mai probabil, ii vor lasa pe fata cicatrici pe viata.

Marcel Albean, director medical Spitalul de Copii Brasov: "Va dati seama ca sa fii ars, era speriat, stresat... Problema este cicatricea care ramane si cu care ne chinuim in continuare pentru ca, va dati seama, e pe fata. Cam un an jumate va fi sub controlul nostru, o sa vina periodic la tratament."

Socati si ei de starea baietelului, inspectorii de la Protectia Copilului l-au incredintat pe cel mic bunicilor paterni, aflati la Suceava. Despartit de mama, tatal lucreaza in Italia.

Daniela Luca, director adjunct DGASPC Brasov: "Socant, pentru mine e socant. E o tortura de fapt, copilul a fost torturat. Mama a venit plangand la noi, a venit ca doreste sa-si ia copilul, noi ca specialisti nu ii mai dam copilul."

Femeia a sustinut la audieri ca a fost vorba de un accident si ca, neastamparat, baiatul s-a apropiat prea mult de obiectul fierbinte din mana ei.

Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov: "Agresoarea a fost internata intr-un spital, unde va fi expertizata medical, pentru a se stabili daca avea discernamant in momentul comiterii faptei. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii de violenta domestica."

Daca va fi gasita vinovata, femeia risca pana la 6 ani de inchisoare. Despre copil, specialistii spun ca are nevoie de sedinte intensive de terapie, pentru a trece pestre trauma cumplita pe care a suferit-o.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO