Gestul care i-a adus sfârșitul unui bărbat după ce casa sa a fost cuprinsă de flăcări

Ultima actualizare: 13-05-2019 17:37

Un incendiu devastator a luat o viaţă, duminică noapte, în judeţul Iaşi. Un bărbat a murit după ce a intrat să stingă singur flăcările care i-au cuprins casă.

Din păcate, pompierii l-au găsit la finalul intervenţiei fără suflare. Mama sa, care a făcut un atac de panică, a fost transportată la spital.

Bărbatul de 52 de ani care şi-a găsit sfârşitul în incendiul din comună Tomeşti, judeţul Iaşi, locuia cu mama sa de 10 ani.

El era însoţitorul ei şi cel care se îngrijea de bătrână bolnavă, care făcea dializă. La miezul nopţii trecute, când au simţit focul, cei doi au ieşit afară, însă fiul femeii s-a repezit iar în casa să stingă flăcările.

Decizia a fost fatală, pentru că focul l-a doborât.

Vecin: "A luat foc, el avea nişte cabluri pe acolo. Mamă-sa l-a sculat, "măi Cristi ieşi afară că arde". Au ieşit afară, pe ea a luat-o o vecină că baba e bătrână şi face dializă şi se panicase. El a încercat să între să stingă. Au venit pompierii, au stins, l-au scos, el era mort".

Mihaela Budulică, soţia bărbatului: "Este bine (n.r. mama victimei), vin de la spital. A căzut pe jos, a ridicat-o cineva când a văzut focul."

Reporter: Pentru domnul nu s-a putut face nimic?"

Soţia bărbatului: "Nu, când a ieşit afară a fost o explozie, probabil a leşinat. Ori o ţigară, ori aragazul, ori şi-au uitat mâncarea pe aragaz".

Pompierii au ajuns la casa cuprinsă de flăcări imediat, însă flăcările puternice mistuiau deja acoperişul şi interiorul casei.

Un echipaj SMURD a transportat-o pe bătrâna speriată în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi: "S-a intervenit cu două autosepciale de stingere, un echipaj de prim ajutor, incendiul se manifestă la nivelul întregii case. A ars acoperişul pe 100 mp, obiecte de mobilier, uşi şi ferestre. Cauză probabilă a incendiul a fost efectul termic al curentului electric"

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD: "A fost preluată o pacientă de 77 de ani cu un traumatism de picior şi cu o stare de şoc emoţional. Pacienta a fost evaluată, adusă în UPU, era stabile hemodinamică, dar era o pacientă cu dializă cronică, a fost transferată la nefrologie."

Bărbatul era căsătorit şi avea o fiică. Soţia şi fata sa locuiau însă într-un apartament din Iaşi. Acum, toată familia se pregătește de înmormântare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO