Fetiță torturată până la moarte de mătușă. De ce a fost pedepsit directorul școlii

18-04-2019 22:59


Fetiță torturată până la moarte de mătușă. De ce a fost pedepsit directorul școlii - 3

Shanay Walker, o fetiță de 7 ani din Nottingham, a fost bătută de familie până când a murit. Ca urmare a acestei tragedii, directorul școlii a fost demis și i se interzice să predea timp de cinci ani, fiind acuzat că a eșuat în a o proteja pe copilă.

Shanay a murit în iulie 2014, ca urmare a unei „bătăi susținute și violente”. Ani la rând, ea fusese pedepsită în mod crunt de mătușa și bunica sa, ambele fiind femei extrem de credincioase, scrie Daily Mail.

La cinci ani de la această tragedie, Peter Smalley, director al Școlii Primare din Nottingham unde fetița învăța, a fost acuzat a fost incapabil de a-și proteja elevii. Astfel, o comisie a stabilit că directorul de 44 de ani este vinovat de comportament profesional inacceptabil, fiindu-i interzis să predea timp de cinci ani.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini cu fetița și cu rudele acesteia.

„Nu mi-am înțeles responsabilitățile ca director. Trebuia să iau măsuri, dar am fost pasiv”, a spus el.

Shanay fusese plasată în grija mătușii sale, Kay-Ann Morris, în 2012, când mama sa a suferit o depresie postnatală. Cu toate acestea, copila a trecut prin ani de coșmar în grija mătușii și a bunicii sale. Dacă „fura” apă, era pusă la perete, iar dacă purta ținute „nepotrivite”, rudele o luau de păr și îi băgau în gură hainele. Totodată, atunci când făcea pe ea, era obligată de familie să doarmă în așternuturile ude.

La momentul decesului, avea 50 de răni

 

Medicii legiști au stabilit că, la momentul decesului, fata avea 50 de răni. Astfel bunica și mătușa au fost condamnate la opt, respectiv patru ani de închisoare, pentru cruzime împotriva copiilor.

Cu 13 zile înainte de moartea lui Shanay, unul dintre profesorii ei a văzut-o cu vânătăi la mabii ochi. Mai mult, copila i-a mărturisit că a bătut-o mătușa. Deși profesorul de la clasă și-a exprimat îngrijorarea privind starea fetiței, directorul nu a luat niciun fel de măsură, iar seziarea nu a ajuns la autorități.

Astfel, ancheta a stabilit că Smalley, care a fost director între 2013 și 2017, „a ignorat în mod repetat semnalele evidente, ratând astfel numeroase oportunități să ia măsuri împotriva acestor factori de risc”.

„Dacă n-ar fi eșuat în mod repetat, șansele de a interveni în cazul Elevei X ar fi fost mai mari. Ea ar fi fost identificată ca prezentând un risc ridicat mult mai devreme”, au precizat reprezentanții comisiei care s-a ocupat de anchetă, referindu-se la fetița de 7 ani.

Totodată, comisia a stabilit că profesorii nu aveau pregătirea necesară în ceea ce privește protecția copilului, unii dintre profesori deținând doar informații de bază. Drept urmare, personalul școlar nu a știut cum să ridice îngrijorări privind starea copilului, de vină fiind „managementul inadecvat”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO