Cazul mamei din Timișoara, care s-a sinucis alături de copii. Fostul ei soț a mers să recunoască cele trei trupuri

Ultima actualizare: 05-05-2022 07:20

Procurorii au schimbat acuzațiile în dosarul femeii din Timișoara care a căzut marți de pe un bloc de zece etaje, împreună cu cei doi copii.

În cazul celor doi micuți se fac acum cercetări pentru omor. Pe de altă parte, fostul soț al femeii a fost miercuri să recunoască cele trei trupuri, așa cum cere procedura. Nu este clar nici acum motivul care a stat în spatele acestui gest cumplit, însă este luată în calcul și premeditarea, având în vedere că femeia a fost văzută în zona blocului cu zece etaje și în urmă cu câteva zile. 

Absolventă de psihologie, Iulia urma să se căsătorească în curând cu tatăl copiilor ei de care, acum câţiva ani, divorţase. Ea locuia impreună cu părinții și cu cei mici în Timișoara, iar el era în Austria.

Marți dimineață, femeia de 33 de ani, mereu cu zâmbitoare în fotografiile pe care le afișa pe rețelele sociale, a plecat să îi ducă pe copii la grădiniță. 

 

Câteva zeci de minute mai târziu, a fost găsită prăbușită în fața unui bloc cu zece etaje. Lânga ea, erau băieţelul de 3 ani şi fetiţa de 6.

Martor:A strigat o femeie la mine: „Sună la Poliție că sunt trei oameni aici, pe jos. Am văzut că oamenii nu se mișcă și am sunat la 112.

Când au ajuns medicii, Iulia și băietelul ei erau deja morți. Fetiţa avea puls și doctorii au crezut că pot să o salveze.

Georgiana Badea, medic SMURD Timișoara:S-au început manevrele de resuscitare. Din păcate, fără rezultat.

În mașina cu care Iulia și copiii ei au ajuns în fața blocului cu zece etaje, criminaliștii au găsit mai multe haine ale celor mici, portofelul și telefonul ei. Ca să intre în imobil, Iulia a convins o femeie în etate să îi deschidă pentru că ușa de acces era încuiată.

Martor: Zice: „îmi dați drumul că am uitat... cum se spune, cartela.” Zic: „Da, cum să nu, la ce etaj mergeți?” „Păi, sus.” Au deschis ușa și au urcat. Când mă uit pe geam buf, buf.

Criminaliștii au ridicat mai multe probe de pe acoperișul blocului. Accesul către acest loc ar fi trebuit să fie, de asemenea, blocat.

Martor:Eu stau la etajul zece și eu am închis acolo să nu se umble.

Cineva a aprins o lumânare în locul în care au fost găsiți mama și copiii.

În toamnă, Iulia își îndemna prietenii de pe internet să răspândească iubire pentru că de durere și suferință, spunea ea, este plin pământul. Marți, vecinii părinților ei, unde se mutase de o lună, spun că ar fi văzut-o abătută.

Vecin:Era slăbită, se vedea că era necăjită. Mie mi s-a părut foarte închisă, foarte tristă când am văzut-o ieri.

Sunt semne care ar fi trebuit să îi facă pe apropiații Iuliei să realizeze că este ceva în neregulă cu ea. Psiholog specializat în depresie, Bianca Brândușa este de părere că de vina ar putea fi niște probleme apărute în ultimul moment în organizarea căsătoriei pe care femeia de 33 de ani o anunțase, de acum două săptămâni, la Primărie.

Bianca Brândușa, psiholog specializat în depresie:De cele mai multe ori cei doi încearcă să îngroape securea războiului și să construiască o altă relație, însă nu de foarte multe ori reușesc să facă acest lucru și atunci această situație, poate fi de foarte mare intensitate, de foarte mare conflict. Ne putem gândi că nu își dorea ca acești micuți să rămână fără ea și s-a gândit să plece cu tot cu ei.

Polițiștii speră să ajute să înțeleagă gestul extrem al femeii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO