Barbat din Buzau disparut in ajunul Craciunului gasit mort, langa casa. Variantele de ancheta pe care merg criminalistii

Ultima actualizare: 14-01-2015 07:11
disparut decedat Buzau

Deznodamant tragic in povestea barbatului de 62 de ani, din Buzau, disparut fara urma in ajunul Craciunului. El a fost gasit duminica mort in apele unui rau din apropierea casei.

Nimeni nu stie cum a sfarsit acolo, iar criminalistii nu pot spune ce i-a adus moartea pana cand nu sunt gata analizele speciale.

Dumitru Mustata a fost vazut ultima oara in viata in ajunul Craciunului, cand a fost in vizita la un vecin. Omul isi aduce aminte ca ar fi baut impreuna cu el pana aproape de miezul noptii, apoi Dumitru a spus ca pleaca pana la niste rude.

Nelus Bleanda, vecin: "A fost la mine, am baut de pe la 2 pana la 11. Si apoi el si-a luat la revedere si am iesit cu el pana la coltul casei, dupa care a plecat. A plecat si dus a fost... El voia sa se duca de unde este sotia, peste garla. Probabil a vrut sa treaca ca e o trecatoare peste rau."

Mai bine de doua saptamani, politistii si vecinii l-au cautat fara succes. Duminica, la pranz, un localnic a dat intamplator peste trupul lui in raul din apropiere.

"Ma deplasam de acasa pe cursul apei, vroiam sa ajung la camp si cand mi-am aruncat ochii spre mal, am vazut capatana si salopeta si am sunat la 112. Se vedea cu fata in jos numai capatana, fesul si umarul drept se vedeau din gheata, atat. Cand s-au facut cautarile nu am dat de el pe acolo", spune barbatul.

Trupul barbatului era prins in gheata, semn ca zacea de mai multa vreme acolo. Duminica a iesit la lumina, pentru ca s-a incalzit si zapada s-a mai topit.

"El, vorba aia, cred ca a fost in stare de ebrietate, a picat pe undeva, prin vreun sant, l-a luat apa si l-a adus unde l-am gasit", spune un localnic.

Unii localnici se tem ca Dumitru a fost omorat. Criminalistii nu au gasit insa indicii care sa-i conduca spre aceasta varianta.

Comisar sef Cristi Stanciu, Serviciul de Investigatii Criminale Buzau: "A fost identificat sub un pod de gheata. La prima examinare criminalistica nu prezinta urme de de leziuni corporale. Concluziile vor fi stabilite de Serviciul de Medicina Legala Buzau."

Barbatul de 62 de ani locuia singur. Sotia si fiul lui l-au parasit si au plecat la munca in Italia.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO