Orfani abuzați sexual într-un centru din Capitală. Directorul și 3 angajate, cercetați

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 12:02
Categorie: Şocant

Un nou caz revoltător, de abuz asupra copiilor instituţionalizaţi, arata cât de bolnav şi de disfuncţional este sistemul de protecţie socială din această ţară.

Zeci de copii şi adolescenţi internaţi într-un centru de plasament, înfiinţat de Biserica Evanghelică, au căzut victime ale celor care ar fi trebuit să îi îndrume. Mai mult decât atât, potrivit poliţiştilor, atunci când victimele au vrut să denunţe ororile, îngrijitorii i-ar fi împiedicat.

Unul dintre adolescenţii instituţionalizaţi, un băiat în vârstă de 15 ani, ar fi abuzat sexual în repetate rânduri copii mai mici. I-ar fi supus unor tratamente exhibiţioniste, iar pe unul dintre ei l-ar fi constrâns să întreţină relaţii intime cu el. Când victima ar fi cerut ajutorul unei îngrijitoare, cei din conducerea centrului ar fi încercat să ascundă abuzul, spun anchetatorii.

După ce au ascuns autorităţilor abuzurile sexuale comise în acest oreflinat, cei din conducere au trecut la etapa următoare a supliciului: le-au obligat pe victime să spună că ar fi fost forţate să dea declaraţii despre abuzurile sexuale, care, în opinia conducerii nu ar fi avut loc niciodată.

Aşa se face ca asistenţii sociali de la Protecţia Copilului din sectorul 2 nu au găsit la controalele obişnuite nicio neregulă.

"Activităţile de asistență desfăşurate la acest centru au constituit obiectul analizei instituţiilor competenţe şi au fost considerate de către Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiullui Bucureşti, în conformitate cu standardele de calitate aplicabile."

Pe de altă parte unii copii ar fi fost bătuţi de educatoare. O altă formă de abuz a celor care conduc orfelinatul era să îi oblige pe copii să participe la anumite slujbe religioase, iar atunci când micuţii le spuneau institutorilor că au altă confesiune religioasă, îi ameninţau şi îi duceau cu forţa la aceste rugăciuni.

În urma scandalului, cea care avea grijă directă de copii a fost trimisă pentru 30 de zile în spatele gratiilor, directorul centrului a fost plasat în arest la domiciliu, în timp ce două educatoare sunt cercetate sub control judiciar.

Suspecţii sunt acuzaţi de abuz în serviciu, împiedicarea exercitării libertăţii religioase, influențarea declarațiilor şi purtare abuzivă.

Alături de stat, se ocupă de acest cămin Biserica evanghelică.

Reprezentanţii Bisericii Evanghelice din România ne-au transmis că nu cunosc situaţia de la casa Iosif şi că instituţia nu le este subordonată. Asta deşi, pe pagina lor de internet, centrul de plasament figurează înfiinţat de Biserica Evanghelică Română.

Copiii nu au fost mutaţi în alt orfelinat.

 

 

O orfana romana, adoptata in anii '90, a ajuns soldat in armata SUA. Povestea impresionanta a Claudiei
O orfana romana, adoptata in anii '90, a ajuns soldat in armata SUA. Povestea impresionanta a Claudiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
ancheta crima
Cadavru descoperit în toaleta unei biserici din Buzău. Prima ipoteză a poliţiei
Un român a vrut să sară de la balcon, în Verona. Cum a fost salvat
Tragedie chiar de ziua lui. Un tânăr a ars de viu în mașină, după o greșeală banală în trafic
Tragedie provocată un șofer cu permisul anulat, care tocmai ce-și luase mașină nouă
Tânără aruncată de la etajul 10 fiindcă a refuzat avansurile unui bărbat. Cum a scăpat
O femeie a murit la doar câteva minute după ce a mâncat la resturant, în Spania
ecaterina
O tânără care se identifică drept vampir și-a înjunghiat iubitul, crezând că este vârcolac
Doi oameni au ars de vii în maşină, în Arad. Ce s-a descoperit apoi despre şofer
Român acuzat de pedofilie în Irlanda. Reacţia iubitei lui: "Eşti un monstru!"
A făcut 5 ani chimioterapie, dar a descoperit că nu are cancer. De ce boală suferea
Român bătut cu sălbăticie în Italia, când aştepta autobuzul. A murit după o lună de agonie
Un bărbat din SUA ar fi cel mai mare criminal în serie din istoria ţării. Povestea individului