Ce se intampla cand purtati acest aparat. Functiile uimitoare ale dispozitivului The Insight

Ultima actualizare: 30-12-2013 06:59
the insight

Acest bizar aparat, care se monteaza pe cap, are o functie neasteptata, care ne poate ajuta sa intelegem mult mai bine cum functioneaza creierul nostru.

The Insight este un nou gadget realizat de compania Emotiv Lifesciences.

Micutul aparat poate masura activitatea creierului nostru: atentia, emotiile si gradul de relaxare sau de stress pe care il resimtim, scrie Wired.

Daca aveti si voi proiecte in domeniul tehnologiei, participati la concursul Smart Nation! Poate veti inventa si voi un aparat similar! Cele mai bune idei inscribe in competitive vor fi premiate!

Datale obtinute de The Insight sunt transmise unui calculator sau smartphone.

Tan Le, CEO al Emotiv, spune ca acest aparat poate ajuta companiile sa inteleaga mai bine cat de eficient lucreaza angajatii lor.

“Vor afla daca, sa zicem, intre orele 9 dimineata si pranz, cineva se poate concentra mai bine decat in alta perioada a zilei. Daca este mai atent, ar fi bine sa invete lucruri noi in acest interval orar, nu sa faca o munca monotona”, a explicat Le.

The Insight are cinci senzori asemeni unei electroencefalograme, care masoara activitatea electrica din diferite zone ale creierului.

Cu ajutorul unui algoritm, aparatul ofera apoi informatii despre activitatea cognitiva a utilizatorului.

Proiectul a fost lansat in luna iulie si aceste aparate vor iesi pe piata in aprilie 2014, cand inventatorii vor strange suficienti bani.

The Insight va costa 200 de dolari.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO