Universitatea Oxford: Nu există dovezi că vaccinurile nu vor proteja împotriva variantei Omicron

Ultima actualizare: 30-11-2021 15:49
omicron
Shutterstock

Universitatea Oxford a anunțat că nu există dovezi că vaccinurile nu vor proteja împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

Universitatea Oxford din Marea Britanie a spus marţi că nu există dovezi potrivit cărora vaccinurile nu vor proteja împotriva formelor severe provocate de infectarea cu varianta Omicron, dar că este pregătită să dezvolte rapid o versiune actualizată a vaccinului său realizat în parteneriat cu AstraZeneca dacă va fi necesar, informează Reuters.

Marţi dimineaţă, directorul companiei farmaceutice Moderna a spus că este puţin probabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva noii variante, declaraţie care a dus la scăderi ale indicilor pieţele financiare mondiale.

 

Vaccinurile au oferit protecție împotriva tuturor variantelor apărute până acum

 

Universitatea Oxford a spus că până în prezent datele referitoare la Omicron sunt limitate şi că va evalua cu atenţie impactul noii variante asupra serurilor sale, în concordanţă cu un comunicat dat publicităţii de AstraZeneca săptămâna trecută.

''În ciuda apariţiei de noi variante pe parcursul anului care a trecut, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecţie împotriva formelor severe şi nu avem dovezi până în prezent că Omicron ar fi diferită'', se mai precizează în comunicat.

''Cu toate acestea, dispunem de uneltele necesare şi avem pregătite proceduri pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin anti-COVID-19 actualizat dacă va fi necesar''.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO