Raed Arafat: Rog oamenii sa nu mai iasa in strada, sa nu se lase manipulati politic

Dată publicare: 13-01-2012 16:11
Dată actualizare: 11-10-2012 14:23


Raed Arafat

Raed Arafat face apel la oameni sa nu mai iasa in strada si sa nu se lase manipulati politic prin diverse anunturi pe internet sau alte mijloace intrucat actiunile pot degenera si afecta ideile fata de proiectul legii sanatatii.

"Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti sa nu se lase manipulati politic. Sa nu iasa in strada, sa nu raspunda la nicio chemare si provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru Mediafax, Raed Arafat.

Potrivit fostului subsecretar de stat astfel de adunari ar putea degenera si afecta ideea fata de lege.

"Nu ma voi implica politic. Voi lucra tehnic, in orice situatii, pentru ideea urgentei. Dar legea nu se dezbate in strada. Sa nu afectam ideea fata de lege", a adaugat Raed Arafat.

Actiunea pentru sustinerea lui Raed Arafat, initiata pe reteaua de socializare Facebook, continua cu un apel catre bucuresteni sa se solidarizeze cu cei din Mures si Cluj si sa vina, sambata, la ora 14.00, in Piata Universitatii pentru a-si exprima solidaritatea fata de fostul subsecretar de stat.

In mesajul de sustinere a lui Raed Arafat de pe Facebook se arata: "Muresenii arata ca le pasa. Este timpul ca si bucurestenii sa faca acelasi lucru."

Bucurestenii sunt chemati sa vina sambata, la ora 14.00, in Piata Universitatii, in semn de solidaritate cu Raed Arafat. La aceeasi ora sunt chemati oameni solidari cu Raed Arafat si la Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi, Craiova, Galati, Timisoara, Sibiu, Bacau si Oradea.

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, joi seara, la un mitingul pentru sustinerea lui Raed Arafat organizat la Targu Mures, unul dintre punctele manifestatiei fiind sediul SMURD, unde oamenii au scandat "Jos cu hotii", "Jos Basescu", "Demisia".

Oamenii au aprins lumanari si au avut pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat, suntem alaturi de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greata fata de Basescu", "Nu ne luati dreptul la viata", "Raed Arafat, un model de urmat, Basescu, un model de.... Unul construieste de 20 de ani, celalalt darama de circa opt ani".

Participantii la miting au strigat "Arafat nu uita, Muresul e casa ta", "Jos cu hotii", "Jos Basescu", "Demisia", "Basescu nu uita, Romania nu e a ta", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Murim, luptam, SMURD-ul il aparam", "Anticipate".

In randurile manfestantilor s-au regasit sindicalisti si reprezentanti ai PSD, PNL, UDMR, PC.

O actiune similara a avut loc, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, la manifestatie participand zeci de persoane.

De asemenea, un miting de solidaritate cu Raed Arafat a avut loc vineri, de la ora 11.00, la Arad.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO