Primele masuri in cazul mizeriei din Spitalul de Arsi: sectia ATI va fi INCHISA. Pacientul cu viermi pe rani ar fi murit


Ultimul update: Marti 19 Iulie 2016 00:19
Data publicarii: Sambata 16 Iulie 2016 18:58
Categorie: Stiri Sanatate

Ministrul Sanatatii a aprobat planul de masuri privind igienizarea Spitalului de Arsi din Capitala. 500.000 de lei vor fi investiti pentru curatenie si cumpararea unor instalatii strict necesare intr-un mediu steril ca sectia de terapie intensiva.

Aceasta va fi inchisa pentru dezinfectare dupa ce ultimii doi pacienti de aici se vor mai intrema, pentru a putea fi transferati. Intre timp, in presa au aparut informatii că bolnavul filmat cu larve in rani si alt pacient au decedat din cauza infectiilor nosocomiale.

La o zi dupa ce in spitalul de arsi s-ar fi facut igienizarea, chiar ministrul Vlad Voiculescu a constatat ca inca mai sunt nereguli grave.

Mai mult, in presa au aparut informatii ca 2 dintre pacientii care au murit in ultimele zile in spitalul de arsuri erau infectati cu bacterii foarte rezistente: piocianic si stafilococ auriu. Unul dintre bolnavii decedati este pacientul filmat la terapie intensiva, cu ranile pline de larve.

Autoritatile au deschis doua dosare penale privind pe de o parte - moartea suspecta a barbatului cu viermi in rani, pe de alta parte - decesul batranei careia i s-a facut o tranfuzie gresita de sange.

Seful sectiei ATI, Adrian Stanculea si asistenta sefa au fost chemati vineri la audieri. Anchetele se desfasoara IN REM, ceea ce inseamna ca nimeni nu a fost pus deocamdata sub acuzare.

Ministerul Sanatatii a luat primele masuri: "Igienizarea Sectiei de terapie intensiva, inlocuirea usilor de acces in ATI si in saloanele pentru pacienti cu usi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii si a spatiilor de cazare, dotarea cu echipamente si mobilier pentru Unitatea de Transfuzii , ATI si sali de operatie, angajarea unei firme pentru igienizarea si dezinfectarea aparatelor de climatizare."

Totodata ministrul Sanatatii a decis ca trebuie cumparata o statie de clorinare a apei uzate, iar in unitatea sanitara vor fi anajati un epidemiolog si un medic infectionist.

Tot acest plan trebuie indeplinit in 30 de zile de la primirea fondurilor, proces care a demarat deja la Ministerul Sanatatii, in regim de urgenta.

VIDEO PROTVPLUS.RO