O britanică, prima femeie căreia i-a fost implantat un dispozitiv în inimă. Ce este inedit

02-09-2019 12:50

pacienta

O femeie de 75 de ani din Marea Britanie este prima pacientă din lume, căreia i-a fost implantat un dispozitiv în inimă, pentru a anunța serviciile medicale în caz de urgență.

Margaret McDermott participă la un studiu clinic menit să îmbunătățească îngrijirea pacienților cu insuficiență cardiacă, informează Daily Mail.

Femeia a declarat că dispozitivul a fost un „miracol” care i-a îmbunătățit viața după operația pe care a avut-o în luna iulie.

Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul cardiac este prea slab pentru a pompa sânge în jurul corpului. Victimele au probleme cu respirația și au picioarele umflate. În cele din urmă multe dintre persoane au nevoie de un transplant.


Experții susțin că tehnologia poate salva milioane de pacienți în această situație. Dispozitivul are un sistem prin care doctorii sunt alertați în caz de urgență. Ulterior, medicii pot contacta pacientul pentru control și tratament.

Potrivit specialiștilor, dispozitivul creat de o firmă israeliană este cea mai sigură formă de monitorizare a inimii care există în prezent.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO