O durere severă în piept poate indica infarctul chiar și la tineri


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 09:50
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 08:23
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

După o viroză pot apărea dureri în piept. Şi pot fi un semn de infecție la nivelul inimii. Din păcate, o durere severă în piept indică inclusiv infarctul.

Vă spunem pericolele în privinţa muşchiului cardiac, constatate la cele mai tinere vârste.

La două-trei săptămâni după o viroză severă poate apărea o durere în piept. Se întâmplă de multe ori în cazul celor tineri. Și poate fi un semn de miocardita, o infecție la nivelul inimii. Din păcate, o durere severă în piept, chiar şi la această categorie de populaţie, poate indica inclusiv infarctul. În ultimii ani, se constată tot mai des la vârste extrem de tinere. 

Dr. Smărăndiţa Lacau, medic primar radiologie: ”Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardică, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici şi cam egal femei- bărbaţi.”
 
Miocardita este o infecţie a muşchiului inimii, numit miocard.
Poate apărea după o viroză puternică.  Însă, infecţia, tratată rapid, nu lasă sechele.  Are aceleaşi simptome ca şi infarctul – durere acută în piept.

Din păcate, în ultimii 10 ani, infarctul la vârste foarte tinere poate apărea din cauza epuizării. Se numeşte burn out şi a fost de curând recunoscut drept boala de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Dr. Smărăndiţa Lacau, medic primar radiologie: ”Apar nişte cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanţă magnetică pe o secvență specială. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct şi a unui care a avut miocardita.”

Vă mai atragem atenţia asupra unei situaţii contatate la categoria tânără de vârste. Se numeşte hipertensiune netratata și se constată înainte de vârsta a doua. Nu dă simptome, dar provoacă, în lipsa tratamentului, pagube iremediabile chiar în muşchiul cardiac.
 
Hipertensiunea arterială poate apărea la orice vârstă. De aceea, tensiunea se verifică de două ori pe an.  Boala, odată diagnosticată, are nevoie de tratament toată viaţa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Motivele pentru care trei sferturi dintre români nu dorm suficient. Ce îi ţine treji
Semnal de alarmă. S-a triplat numărul pacienților cu afecţiuni ale tiroidei