Legişti: copilul care a murit la Sanador a suferit un şoc hemoragic în urma operaţiei


Ultimul update: Vineri 11 Ianuarie 2019 20:26
Data publicarii: Vineri 11 Ianuarie 2019 18:13
Categorie: Stiri Sanatate

Specialiştii Institutului de Medicină Legală au ajuns la o concluzie finală, în ceea ce priveşte moartea băieţelului de 2 ani, care a fost operat la clinica medicală privată ''Sanador''.

Ştefan a murit din cauza unei hemoragii provocate în timpul operaţiei şi care nu a fost apoi depistată. Expertiză medicală a fost trimisă către procurori, care trebuie să lămurească cine va fi tras la răspundere, pentru moartea fulgerătoare a celui mic.

Expertiza medicilor legişti s-a desfăşurat pe 12 paliere. Printre altele au încercat să afle dacă băieţelul a fost diagnosticat corect, dacă s-a intervenit fără greşeală, au cerut un amplu examen toxicologic dar au vrut să fie siguri şi de modul în care a survenit moartea. La finalul celor 30 de pagini ale raportului, concuzia specialiştilor spune că: "Moartea (...) a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, (...) având sursa la nivelul venelor funiculului, complicată cu şoc hemoragic, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale”, se arată în raport.

Anterior, specialiştii au ajuns la concluzia că diagnosticul pus a fost corect şi că intervenţia chirurgicală era indicată în cazul băiatului. În timpul operaţiei însă totul s-a schimbat. „În cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată”, susţine raportul.

Cuvântul "nedepistată" le rupe şi astăzi inima părinţilor. Aceştia le reproşează cadrelor medicale de la spitalul privat ca nu au intervenit atunci când copilul lor se stingea.

Andreea Duţă, mama lui Ştefan: "Copilul a fost monitorizat într-un salon nu la terapie intensivă, de nişte asistente nespecializate în cazuri chirurgicale ci în cazuri obişnuite de răceală. spitalul nu avea decât un aparat de monitorizare pe secţie, adus de la alt copil critic, când al nostru a intrat în colaps. o serie e evenimente pe care speram să le vadă şi procurorul"

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cei care conduc ancheta în acest caz ,au anexat la dosar şi ei expertiza medicilor legişti şi urmează să decidă dacă pun sau nu pe cineva sub acuzare. Pe de altă parte şi Colegiul medicilor s-a autosesizat pentru a stabili dacă e vorba de o eventuală culpa medicală.

Mariana Ştefan, avocata familiei: "Vom încerca să demonstrăm nu doar culpa medicilor dar şi a sistemului sanitar în sine, pentru că medicii care operează în spitalul privat vin obosiţi după multe ore de muncă în sistemul de stat."

Reprezentanţii clinicii private unde a murit Ştefan susţin că nu pot deocamdată să răspundă pentru că nu au raportul expertizei. Transmit însă că regretă cele întâmplate dar şi că vor colabora cu instituţiile abilitate ca să clarifice întreaga situaţie.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22