Fizioterapeuţii, nemulțumiți că au fost ”uitați” când au fost mărite salariile din Sănătate

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 14:59
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 14:17
Categorie: Sanatate

Fizioterapeuţii din întreaga ţară sunt nemulţumiţi că nu au fost luaţi în calcul atunci când au fost mărite salariile celor care lucrează în spitale, anul trecut.

Ei spun că participă cot la cor, la actul medical împreună cu echipa medicală. Lucrează în fiecare zi cu pacienţi în stare gravă, iar fără activitatea lor recuperarea pacienţilor ar fi imposibilă.

La Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara lucrează 3 fizioterapeuţi care au grijă de pacienţii grav bolnavi.

Îi ajută să nu li se atrofieze organismul, având în vedere că mulţi dintre ei stau mai toată ziua în pat. În cazul unora se fac şi exerciţii de respiraţie.

Oliver Lukacs, fizioterapeul Secţia ATI: "Kinetoterapia la pacienţi este vitală de multe ori, este foarte importantă în recuperarea pacientului. Vorbim de pacienţi operaţi pe creier, vorbim de pacienţi de ortopedie, de neurologie, este extrem-extrem de importantă.”

La fel se întâmplă şi la secţiile de Ortopedie şi Neurologie. Fizioterapeuţii lucrează cu fiecare pacient în parte ore întregi. Fără munca lor, recuperarea bolnavilor ar fi mult mai lentă sau chiar imposibilă.

Marius Ionițescu, fizioterapeut Clinica de Ortopedie: ”Suntem specialişti în fond alături de medici şi asistente, numai că din păcate am fost excluşi din acest act medical primordial. Cel puţin la mine, după 23 de ani de muncă, am un salariu de 3.000 de lei. Mi se pare inuman."

Lucian Sandu, fizioterapeut Secţia de Neorologie: "Efortul depus de noi pe secţie este foarte mare, mai ales la secţia de Neurologie, este foarte mare unde din păcate oamenii sunt foarte grav afectaţi//cu hemipareze, pacienţi care nu se pot mişca şi noi participăm la actul medical în fiecare zi cot la cot cu coelgii noştri şi noi din pacvate am fost excluşi dina ceste măriri"

Conducerea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a trimis Ministerului Sănătăţii un proiect prin care vor să preia modelul din străinătate şi să mărească numărul kinetoterapeuţilor în fiecare secţie.

Prof dr. Dorel Săndesc, Secţia ATI Spitalul Judeţean Timişoara: "Ei reprezintă o componentă foarte importantă a echipei din secţiile de anestezie terapie intensivă. Dorim foarte mult să dezvoltăm această activitate în viitor şi deja suntem în discuţii cu Ministerul Sănătăţii."

Studiile arată că munca de recuperare medicală îmbunătăţeşte decvisiv calitatea vieţii pacienţilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO
femeie in spital
Decizia luată de familia unei tinere rănite grav într-un accident. A salvat mai multe vieţi
Reacția firmelor bănuite că au distribuit dezinfectanți "neconformi" mai multor spitale
În România, un pacient primește pentru mâncare aceeași sumă ca un condamnat pe viață
Tulpină nouă de rujeolă, descoperită în România. 62 de oameni au murit
Pacienţii care au nevoie de un transplant pulmonar par condamnaţi la moarte în România
Ce boli trădează insomnia. Sfaturile specialiștilor pentru un somn sănătos
Teste rapide, nedecontate pentru pacienți
Teste rapide, care pot depista boli grave, nedecontate pentru pacienți
Un pacient din Craiova NU a fost operat din cauza neînțelegerilor dintre medici
Secția de Chirurgie şi Ortopedie a Spitalului de Copii Cluj, modernizată dintr-o donație
Anchetă la spitalul din Târgu Neamț. Un bărbat a murit după ce a fost la control
Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie, spune OMS. ”E scenariul care mă ține treaz”
Cât de grav sunt afectaţi copiii de o SINGURĂ ţigară fumată de mamă în timpul sarcinii