Fizioterapeuţii, nemulțumiți că au fost ”uitați” când au fost mărite salariile din Sănătate


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 14:59
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 14:17
Categorie: Stiri Sanatate

Fizioterapeuţii din întreaga ţară sunt nemulţumiţi că nu au fost luaţi în calcul atunci când au fost mărite salariile celor care lucrează în spitale, anul trecut.

Ei spun că participă cot la cor, la actul medical împreună cu echipa medicală. Lucrează în fiecare zi cu pacienţi în stare gravă, iar fără activitatea lor recuperarea pacienţilor ar fi imposibilă.

La Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara lucrează 3 fizioterapeuţi care au grijă de pacienţii grav bolnavi.

Îi ajută să nu li se atrofieze organismul, având în vedere că mulţi dintre ei stau mai toată ziua în pat. În cazul unora se fac şi exerciţii de respiraţie.

Oliver Lukacs, fizioterapeul Secţia ATI: "Kinetoterapia la pacienţi este vitală de multe ori, este foarte importantă în recuperarea pacientului. Vorbim de pacienţi operaţi pe creier, vorbim de pacienţi de ortopedie, de neurologie, este extrem-extrem de importantă.”

La fel se întâmplă şi la secţiile de Ortopedie şi Neurologie. Fizioterapeuţii lucrează cu fiecare pacient în parte ore întregi. Fără munca lor, recuperarea bolnavilor ar fi mult mai lentă sau chiar imposibilă.

Marius Ionițescu, fizioterapeut Clinica de Ortopedie: ”Suntem specialişti în fond alături de medici şi asistente, numai că din păcate am fost excluşi din acest act medical primordial. Cel puţin la mine, după 23 de ani de muncă, am un salariu de 3.000 de lei. Mi se pare inuman."

Lucian Sandu, fizioterapeut Secţia de Neorologie: "Efortul depus de noi pe secţie este foarte mare, mai ales la secţia de Neurologie, este foarte mare unde din păcate oamenii sunt foarte grav afectaţi//cu hemipareze, pacienţi care nu se pot mişca şi noi participăm la actul medical în fiecare zi cot la cot cu coelgii noştri şi noi din pacvate am fost excluşi dina ceste măriri"

Conducerea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a trimis Ministerului Sănătăţii un proiect prin care vor să preia modelul din străinătate şi să mărească numărul kinetoterapeuţilor în fiecare secţie.

Prof dr. Dorel Săndesc, Secţia ATI Spitalul Judeţean Timişoara: "Ei reprezintă o componentă foarte importantă a echipei din secţiile de anestezie terapie intensivă. Dorim foarte mult să dezvoltăm această activitate în viitor şi deja suntem în discuţii cu Ministerul Sănătăţii."

Studiile arată că munca de recuperare medicală îmbunătăţeşte decvisiv calitatea vieţii pacienţilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22