Este dovedit științific. Iată care este singura plantă din lume care poate opri cancerul
O plantă denumită Kencur, care face parte din familia ghimbirului, care este folosită de obicei în sud-estul Asiei drept condiment în bucătărie sau ca remediu natural pentru dureri de stomac, are şi proprietăţi anticancer.
Aceasta este concluzia unei echipe de cercetători din Japonia.
Astfel, un studiu publicat săptămâna aceasta în “Heliyon”, realizat de cercetători de la Universitatea Metropolitană din Osaka, Japonia, aduce dovezi legate de proprietăţile plantei împotriva cancerului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Principala substanţă activă care se regăseşte în Kencur (denumirea ştiinţifică “Kaempferia galanga”), p-metoxi cinamat de etil (EMC), iar extractul din această plantă a fost testat de cercetători în studii preclinice, realizat pe culturi de celule canceroase şi pe animale.
În cadrul studiilor, administrarea extractului de Kencur a inhibat creşterea celulelor canceroase în culturi.
Studii anterioare au sugerat că extractul de Kencur ar putea avea proprietăţi anticancer, una dintre posibilele explicaţii fiind că această plantă ar reduce expresia factorului A mitocondrial de transcripţie (TFAM), care este asociat cu proliferarea celulelor cancerului.
“Rezultatele acestui studiu confirmă proprietăţile anticancer ale extractului de Kencur şi a ingredientului său principal, EMC. Este de aşteptat ca TFAM să devină un nou marker al efectelor anticancer în viitor, pe măsură ce avansează cercetările în domeniile relevante”, a declarat prof. Akiko Kojima de la Universitatea Metropolitană din Osaka, potrivit News.ro, care citează sciencedaily.com.
Totuşi, mecanismul exact prin care extractul de Kencur reduce expresia TFAM nu este cunoscut încă, cercetătorii considerând că este nevoie de studii viitoare pentru a identifica elementele de cauzalitate.