Descoperirea care ar putea revolutiona tratarea cancerului. Testele pe oameni urmeaza sa inceapa in scurt timp

31-01-2016 18:28

O echipa ce cercetatori belgieni a reusit o dubla descoperire care ar putea revolutiona tratarea cancerului.

In primul rand, oamenii de stiinta au identificat felul in care se produc metastazele dupa care au gasit o metoda de a le bloca aparitia. Metastazele sunt responsabile de 90% dintre decesele provocate de cancer. Rezultatele studiului, foarte incurajatoare, tocmai au fost publicate in revista de specialitate Cell Reports.

Timp de 5 ani, o echipa de 17 cercetatori condusa de profesorul Pierre Sonveaux a studiat pana in cele mai mici detalii celulele canceroase. Initial, echipa a identificat deseul produs de celulele neoplazice, responsabil de aparitia metastazelor. Ulterior, oamenii de stiinta au gasit o metoda pentru a inactiva acest superoxid, blocand astfel metastazele.

"Am testat tramentul pe soareci cu melanom, tumoare a pielii foarte agresiva, si gena umana a cancerului de san.” a spus profesorul Pierre Sonveaux

O injectie cotidiana s-a dovedit eficienta pentru a inhiba superoxidul.

"Suntem foarte entuziasmati, dar ramanem oameni de stiinta asa ca trebuie sa ne pastram cumpatul. Mai sunt necesare teste pe animale inainte sa trecem la teste pe oameni, dar avem motive de optimism.” a adaugat profesorul.

Echipa profesorului Sonveaux va trece la teste clinice dupa ce va analiza eficienta substantelor inhibitoare si pentru alte tipuri de cancer. Aceste substante sunt deja folosite pentru tratarea unor maladii precum Parkinson ori hepatita C. Cu alte cuvinte, este vorba despre molecule care nu sunt toxice pentru oameni, ceea ce ar putea accelera validarea tratamentului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO