CAMERA ASCUNSA: Vanzatorii ambulanti cu "bilet de la manager", noua metoda de a face bani in spitale

02-02-2013 07:41

Sanatate ne asigura mai greu spitalele romanesti. In schimb, ne ofera la preturi avantajoase pijamale, lenjerie, pasta de dinti, pixuri si brelocuri.

Spitalul Judetean din Brasov, de exemplu, e plin de vanzatori ambulanti care duc marfa pana la patul bolnavului. Si nu este singura afacere care infloreste sub privirea ingaduitoare a directorilor. Urmariti un material realizat cu camera ascunsa.

Acest domn este unul dintre "furnizori". Apare in fiecare zi pe culoarele spitalului si intra prin saloane fara nicio problema. Cara o geanta uriasa din care scoate pijamale, blugi, pulovere sau ciorapi.

 

CAMERA ASCUNSA: "Asta e bluzica pentru tine, de bumbac. Pret? Ma inteleg cu tine ma, ca esti frumoasa. Vin si maine."

 

"In fiecare zi apar. Apar cu diferite produse. Nu mi se pare corect sa vina aici, sa intre in spital fel si fel de persoane dubioase.", spune o pacienta.

Agentul de paza, care ar trebui sa supravegheze accesul in spital, are o explicatie naucitoare.

CAMERA ASCUNSA: "Da, are voie sa fie aici. Ala are bilet. gardian: Are bilet de la manager!"

"In niciun caz si nu cred ca vreun alt manager i-a dat cuiva bilet de voie. Chiar m-am intrebat ce cauta acolo. Probabil ca bolnavilor le cade bine, ca are cine sa le aduca un ziar sau cine mai stie ce", spune Pavel Suciu, managerul Spitalului Judetean Brasov.

Exista si afaceri legale, in care chiar spitalul e partener. Ca sa poti vizita un bolnav esti obligat sa cumperi papuci igienci. Se vind la usa spitalului, cu 2 lei perechea, si n-ai voie sa-i cumperi din alta parte.

 

CAMERA ASCUNSA: "Va rog frumos, am dispozitie de la conducerea spitalului. eu nu am venit de pe strada sa vand papuci."

Firma care vinde papucii ii cumpara cu 10 bani perechea. Un calcul simplu arata ca practica un adaos comercial de 1900 la suta. Intreprinzatorul are o scuza: imparte profitul pe din doua cu spitalul. Si, ca sa obtina banoasa afacere, a participat la o licitatie.


VIDEO PROTVPLUS.RO