Avea toata viata inainte, dar a ales moartea. Gestul unui tanar care si-a dorit sa fie frumos

18-11-2012 08:24

Jesse

Jesse Jones era un tanar musician de 24 de ani si avea o viata implinita, singura lui nemultumire fiind acneea de care nu putea scapa. Dorind sa aiba un ten frumos si curat, a inceput sa foloseasca un medicament special. Decizia avea sa-l coste viata.

Trupul lui Jesse a fost gasit anul trecut la marginea unor stanci din Swanage, Dorset.

Prietenii si familia sunt singuri ca baiatul s-a sinucis, pentru ca medicamentul pe care il lua ii schimbase comportamentul si il facuse depresiv.

Prima capitala europeana care ofera transport public gratuit

Tanarul chiar marturisea ca, de cand ia “tratamentul minune” impotriva acneei, nici macar nu mai este interesat de fete, desi inainte sa gandea mereu ca si-ar dori o relatie.

El a scris un email in calculatorul sau, adresat parintilor, in care spune cat de rau se simte din cauza acelor pastile. Mesajul nu a fost insa trimis niciodata.

Gadgetul care va ingropa Apple. Samsung lucreaza la un smartphone flexibil, cu ecran care se indoaie

Parintii lui ii acuza pe doctori ca nu au tinut cont de efectele adverse ale tratamentului, care sunt cunoscute: acesta provoaca depresie, impotenta si poate duce chiar la sinucidere.

In Statele Unite sunt 5.000 de procese intentate companiei farmaceutice care produce medicamentul. Un barbat care a facut o boala inflamatorie la intestine din cauza pastilelor a primit o despagubire de 25 milioane de dolari.

Familia lui Jesse spune ca nu si-a dat seama cat de grava era situatia, dar ca toti observasera ca de un an de zile baiatul era foarte iritabil si orice lucru il deranja.

In mod ironic, chiar in saptamana in care s-a sinucis, Jesse obtinuse un loc de munca la un studio de inregistrari si urma sa se mute la Londra.

Bentley scoate pe piata biroul mobil. Are nu mai putin de sase ecrane

Jesse suferea de acnee chistica de la varsta de 18 ani si mai urmase un tratament cu acelasi medicament, timp de 6 luni. Desi a avut efect, problema a revenit cativa ani mai tarziu si pastilele i-au fost prescrise din nou.

Tatal lui spune ca nu stia exact ce medicament lua fiul sau. "El era deja adult si primise reteta de la un specialist, asa ca nu ne-am facut griji. Prima data avusese efect si nu aparusera reactii adverse”, declara Derek.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca pana acum au fost raportate oficial 720 de cazuri de tulburari psihice provocate de acest tratament, printre care peste 100 de sinucideri sau tentative de sinucidere.

Medicii recunosc ca este posibil sa apara depresia in urma tratamentului, dar cazurile sunt foarte rare. “E ca si cand ai juca ruleta ruseasca, spune Derek. Din punctul meu de vedere, o singura sinucidere este deja prea mult”.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO