Afla totul despre revascularizarea inimii cu CardioFort de la Oana Cuzino

Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 08:45
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2011 11:07
Categorie: Sanatate

La videochat www.stirileprotv.ro, Oana Cuzino si invitatul sau, prof. univ. dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiolog, au dezvaluit detalii despre ultima metoda de tratament pentru revascularizarea inimii.

Mortalitatea cardiovasculara este responsabila de peste 60% din mortalitatea generala in Romania. Numarul pacientilor bolnavi de cardiopatie ischemica, aflati in evidentele MS, se ridica la aproape 1 milion de cazuri.

Cardiopatia ischemica (angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienţa cardiaca) se afla pe primul loc in topul cauzelor de deces din Romania (din 100 decese, 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). In fiecare an, bolile cardiovasculare produc aproape 60000 de decese, conform statisticilor oferite de Ministerului Sanatatii pentru anul 2008.

Cu tot tratamentul maximal aplicat bolnavilor cu cardiopatie ishemica, un numar de bolnavi raman cu angina pectorala (angina refractara), iar la altii angina apare dupa un interval de timp de la aplicarea metodelor clasice de tratament.

Statistici ingrijoratoare: 40 de romani mor zilnic de infarct

Noua metoda de tratament utilizata in cardiologie foloseste undele acustice, cu ajutorul carora circulatia in zonele afectate de boala arterelor coronare este refacuta. Metoda este utila mai ales pentru pacientii cu angina pectorala la care angina pectorala nu raspunde la tratamentul recomandat sau la pacientii cu angina pectorala care nu pot beneficia de operatia de bypass sau angioplastie cu implantare de stent (vase coronariene prea mici, riscul operatiei prea mare, afectiuni asociate ce contraindica procedurile sau bolnavul nu este de acord cu operatia).

Tratamentul se aplica cu ajutorul unui aparat de ultima generatie, un echipament medical complex in care sunt integrate trei aparate:
- electrocardiograf
- ecocardiografcare (ce poate detecta zona in care vascularizatia inimii este deficitar)
- emitator de unde acustice (undele acustice sunt dirijate in zona de suferinta a inimii, zona ischemica, unde produc dezvoltarea circulatiei coronariene).

In perioada 21 martie 2011 - 30 aprilie 2011, in cadrul campaniei “Fara ea nu poti iubi”, Gral Medical va ofera o consultatie gratuita la specialistul cardiolog si reducere 20% pentru interventia CardioFort si orice investigatie suplimentara necesara pentru intocmirea dosarului de calificare, efectuata la Gral Medical. Pacientii care au un diagnostic de cardiopatie ischemica pot prezenta analizele si investigatiile efectuate deja (fara a le mai reface).

Mai multe detalii legate de tratamentul revolutionar puteti obtine la Call Center: 021-323.00.00(02), mobil: 0724-242.259 sau online pe site-ul oficial al companiei: www.gralmedical.ro, Clinica de Diagnostic Gral Medical - Str. Traian Popovici (Fosta Unitatii) nr. 79-91, sector 3, Bucuresti.

 

Adio,transplanturilor de inima!Un peste va reface cordul afectat de infarct

Adio,transplanturilor de inima!Un peste va reface cordul afectat de infarct

voluntariat

Program de voluntariat printr-o aplicație legată de Serviciul de Ambulanță. Cum funcționează

Pas important pentru bolnavii de Hepatita C. Analizele, prescrise şi de medicul de familie

Spitalele private, nevoite să crească salariile după măririle de la stat. Pacienții, primii afectați

Avertismentul specialiștilor. Lipsa unui program fix de somn poate duce la boli grave

Ministrul Sorina Pintea, despre criza imunoglobulinei: „Va fi rezolvată cât de curând”

O noapte în spitalul din Focșani a îngrozit-o pe o femeie: ”E un genocid”

spital

Sistemul sanitar românesc, infectat și mai tare de vizitatorii care nu respectă protocolul

Ministrul Sorina Pintea discută, marți, cu sindicaliștii din Sănătate

Ministrul Sănătăţii: Problema imunoglobulinei, rezolvată parţial. Austria ne trimite 10.000 de doze

O femeie susține că s-a vindecat de cancer datorită uleiului de canabis

3.000 de românce mor, anual, de cancer la sân. Programul care le poate salva, amânat

Ajutor pentru femeile care au suferit de cancer. ”Pierderea unui sân este echivalentul pierderii unei rude”