Cearta in Parlament. Valeriu Zgonea i-a oprit microfonul lui Remus Cernea pentru ca purta un tricou

03-12-2013 19:25

Valeriu Zgonea Remus Cernea

Tinuta parlamentarilor a fost din nou subiect de cearta in plenul celor doua Camere, la dezbaterea bugetului pe 2014.

Seful deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a criticat dur pe Remus Cernea pentru felul in care se imbraca atunci cand vine la serviciu si i-a oprit microfonul cand a vrut sa ia cuvantul. Iar Cernea il acuza pe Zgonea ca a comis un abuz.

Iritat de faptul ca Remus Cernea a venit la sedinta de plen in tricou, presedintele Camerei Deputatilor a continuat sa-i reproseze mai tanarului sau coleg ca nu respecta noul cod vestimentar impus alesilor.

La randul sau, deputatul independent il acuza pe Valeriu Zgonea de comportament abuziv si nedemocratic.

"Remarca lui Zgonea la adresa camasii este un abuz. Releva felul in care mi s-a adresat arata lipsa celor 7 ani de-acasa. Mi-a oprit microfonul pentru ca nu-i convenea ce spun. Asta nu se face intr-o tara democratica.", a declarat Remus Cernea.

Disputa dintre cei doi alesi pe tema tinutei este veche. Remus Cernea a criticat initiativa lui Zgonea de a impune un cod de conduita parlamentarilor si a declarat ca nu va renunta la plete si la tricourile cu mesaje rock.

Mai mult, in urma cu doua luni, Cernea a incercat sa ii ofere lui Zgonea un tricou inscriptionat cu numele trupei Pink Floyd, insa darul nu a fost primit.

Alesii au adoptat in octombrie un cod de buna purtare, potrivit caruia la parlament domnii trebuie sa renunte la pantofii sport si tricouri, iar doamnele, la fustele scurte.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO