Reacțiile lui Țuțuianu și Neacșu după excluderea din PSD. Dragnea: ”PSD nu e un partid de maimuțe”

05-11-2018 18:54

Liviu Dragnea și-a arătat luni puterea în interiul PSD. Doi dintre criticii săi, șeful PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și secretarul general, Marian Neacșu, au fost acuzați de trădare și excluși din partid.

"A fost o execuție publică fără sens și fără argumente", au declarat cei doi. ”Trebuie să punem punct acestei perioade în care unii uneltesc împotriva guvernului", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea şi-a negociat susţinerea cu lideri de filiale, în discuţii informale, pe care le-a avut şi duminică seară şi luni dimineaţă. Miza întâlnirilor a fost excluderea din partid a celor care i-au cerut demisia în scrisoarea din luna septembrie.

Liviu Dragnea: "O să propunem să închidem această perioadă în care mai mulţi colegi din partid au uneltit ca guvernul PSD să plece."

Liderii PSD au decis, cu un vot covârşitor, de 53 la 9, să-i excludă din partid pe doi dintre iniţiatorii scrisorii împotriva conducerii. Apoi au găsit şi alte motive. Fostului secretar general Marian Neacşu i-au reproşat de exemplu că a negociat cu liberalii pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Marian Neacşu, fost secretar general PSD: "E o execuţie publică fără sens, nu ni s au adus argumente, decât elucubraţii, afirmaţii fără temei, am devenit trădătorii partidului, oameni care negocizu cu altcineva, e f interesant cum am trecut dintr-o extremă în alta."

Iar lui Adrian Țuțuianu colegii i-au cerut să plece după ce a spus că PSD este un partid de maimuţe pentru că au acceptat ca un singur om să decidă premierul, iar despre calitatea guvernului de acum - că ar fi "o tragedie".

Adrian Țuțuianu, fost vicepreşedinte PSD: "E un moment dificil, pe care îl anticipam, cred că e o greşeală majoră şi nu face decât să arate ca în PSD e sancţionat delictul de opinie. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcţie greşită."

Liviu Dragnea: "PSD nu e partid de maimuţe, şefii din CEx nu pot fi luaţi de nas şi puşi să voteze."

Critic vehement al conducerii, Gabriela Firea este într-o vizită în Madrid şi nu a fost la şedinţă. Le-a transmis un mesaj de susţinere celor excluşi şi l-a acuzat pe Dragnea că îşi exercită funcţia de preşedinte ţinând partidul sub teroarea excluderilor.

"Nu mai putem continua aşa, sub teroarea excluderilor şi a dizolvărilor. Frica poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. (…) În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului său de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări.”

Şi Firea, dar şi vicepremierul Paul Stănescu ar fi luaţi în vizor pentru a fi sancţionaţi în perioada următoare. Despre Stănescu, surse din partid susţin că va fi remaniat până la sfârşitul săptămânii.

Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: PSD a făcut o mare greşeală azi, poate cea mai mare. Colegii au muncit.
Reporter: Vă așteptați să fiţi următoare victima?
Paul Stănescu: Nu am nicio problemă.

Cei doi excluşi vor să conteste votul în partid şi în instanţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO