Victor Ponta: Coalitia discuta luni despre o Declaratie a Parlamentului privind demisia lui Basescu

Victor Ponta, Traian Basescu

Premierul Victor Ponta d eclarat ca membrii coalitiei de guvernare discuta, luni, despre posibilitatea initierii unei actiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaratii a Parlamentului, pentru demisia presedintelui Traian Basescu.

Masura vina ca urmare a cazului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu.

Conform Mediafax, intrebat intr-o emisiune televizata care trebuie sa fie pentru presedintele Traian Basescu consecinta situatiei in care se afla fratele sau, despre care a afirmat ca avea cunostinta, si daca majoritatea parlamentara, din care face parte si PSD, vrea sa adopte o Declaratie a Parlamentului pentru demisia presedintelui, Ponta a raspuns ca nu vrea sa discute despre cazul concret. In acelasi timp, el  a aratat ca, din punct de vedere politic, oriunde in Europa un presedinte al carui membru de familie este implicat intr-un astfel de caz are la dispozitie o decizie politica, corecta, si anume demisia.

"In ceea ce priveste modul in care majoritatea parlamentara va actiona sau va actiona in continuare, nu vreau sa spun eu asta-seara, nu pot sa decid singur, insa cu siguranta maine avem sedinta de coalitie de guvernare si vom discuta inclusiv daca exista sau nu posibilitatea unei actiuni parlamentare. Maine cu siguranta nu o sa ne facem ca nu exista subiectul", a spus Ponta, duminica.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, sambata, ca va face demersuri pentru ca "rapoartele SRI si SPP" privind protectia sefului statului "in cazul vizitelor la clanul Bercea" sa ajunga la Comisile Parlamentare pentru un raport din care sa rezulte daca presedintele a fost sau nu informat.

Citește și
Mircea Basescu
Sotia lui Mircea Basescu, Doinita: "Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul demnnitatii si rangului la care am ajuns"
Derută printre militarii ruși după întâlnirea cu soldații din Coreea de Nord: „Ce să facem cu chinezii ăștia!?”

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, in urma interventiei sale la judecatori, Bercea Mondial sa scape de inchisoare. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel.

Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot. Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Articol recomandat de sport.ro
Uluitor! Antrenorul dat afară se alege cu o sumă fabuloasă: 78 de milioane de euro
Uluitor! Antrenorul dat afară se alege cu o sumă fabuloasă: 78 de milioane de euro
Citește și...
Prima reactie a lui Traian Basescu dupa arestarea fratelui sau, Mircea:
Prima reactie a lui Traian Basescu dupa arestarea fratelui sau, Mircea: "Nu am primit niciun ban de la Bercea Mondial"

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu scris, ca nu a primit niciun ban sau bun de la sau in numele lui Sandu Anghel. El precizeaza de asemenea, ca a aflat din presa ca fratele sau, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a acestuia.

Sotia lui Mircea Basescu, Doinita:
Sotia lui Mircea Basescu, Doinita: "Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul demnnitatii si rangului la care am ajuns"

Doinita Basescu, sotia lui Mircea Basescu, care este arestat preventiv, a cerut scuze familiei presedintelui Traian Basescu pentru ca ea si sotul sau nu s-au "putut ridica la nivelul demnitatii si rangului" la care au "ajuns”.

Monica Macovei, despre scandalul Mircea Basescu si legatura cu Marian Capatana: “Unde nu este lege, nu este libertate”
Monica Macovei, despre scandalul Mircea Basescu si legatura cu Marian Capatana: “Unde nu este lege, nu este libertate”

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a reactionat in scandalului Mircea Basescu si Bercea Mondial, caz in care este implicat si Marian Capatana - un fost lider al Partidului Democrat Liberal.

Recomandări
România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani
România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani

Cu o vârstă medie a populației de 42 de ani, România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani.

Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinat. Avocatul unui suspect spune că acuzațiile sunt povești necredibile
Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinat. Avocatul unui suspect spune că acuzațiile sunt povești necredibile

Cazul omului de afaceri ucis acum trei ani la Arad cu o bombă artizanală declanșată de la distanță s-a complicat. Considerați suspecții unui asasinat la comandă, fiica lui Ioan Crișan și presupușii executanți au fost eliberați.

Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o
Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează

"Sprijinul" Coreii de Nord pentru Rusia, "fie prin livrarea" de echipamente militare, fie prin "utilizarea posibilă de personal", reprezintă o "escaladare clară" a războiului din Ucraina, a avertizat vineri Ministerul german de Externe, relatează AFP.