Un senator ALDE este șocat de scorul obținut la alegeri: ”Românul are memorie scurtă”

27-05-2019 12:16

Daniel Zamfir, Calin Popescu Tariceanu

Senatorul ALDE Daniel Zamfir este de părere că sloganul obscen anti-PSD a contat mai mult decât mărirea salariilor sau climatul economic favorabil, la alegerile din 26 mai.

Parlamentarul a declarat la RFI că este șocat de scorul pe care ALDE l-a obținut la aceste alegeri:

”Pe mine, personal, da, m-a șocat foarte tare, pentru că eu în ALDE alături de colegii mei am ales un drum, am spus că vrem să facem legi împotriva abuzurilor, să-i apărăm pe oameni de abuzuri. Sigur că sunt șocat când constat că acel slogan obscen împotriva PSD-ului ne-a atins și pe noi, suntem victime colaterale și iată, acel slogan a fost cu mult mai puternic decât ceea ce vrem noi să facem și anume să-i apărăm pe oameni de abuzuri, dar românii au întotdeauna dreptate atunci când votează”, a spus parlamentarul.

Senatorul ALDE susține că sloganurile anti-PSD au fost mai puternice

Eu am constatat că acel slogan obscen care s-a vehiculat foarte mult a fost catalogat și de președintele Iohannis ca fiind o acțiune de protest a Opoziției împotriva Puterii, acel slogan se pare că a fost cu mult mai tare, mai puternic, mai profund, decât un slogan pe care eu și partidul meu l-am propus, era acela ”Fără abuzuri!”. Se pare că ”Fără abuzuri!” a pălit în fața sloganului obscen, acela împotriva PSD-ului” - a spus Zamfir la RFI.

Daniel Zamfir spune că românul are memorie scurtă și că a contat mai mult ura față de un om care a fost demonizat:

”Mi-e greu să identific acțiuni în favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (...). Probabil că funcționează și vorba aceea că românul are memorie scurtă, probabil că n-a fost bine nici mărirea salariilor, nici climatul economic, despre care mulți oameni de afaceri vorbesc că este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura și reacția multor oameni împotriva unui om care a fost demonizat și iată, se decontează acest lucru”.

Sursa: rfi.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO