UDMR: Reorganizarea nu se poate face fara modificarea Constitutiei, improbabila inainte de alegeri

Ultima actualizare: 29-05-2012 08:32
UDMR

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, este de parere ca reorganizarea teritoriala a Romaniei nu va putea fi realizata fara modificarea prealabila a Constitutiei, care ... este putin probabil sa se realizeze inainte de viitoarele alegeri.

El a spus ca doar dupa o eventuala revizuire a legii fundamentale, pe baza unui "consens mai larg", se va proceda la o reorganizare teritoriala, respectiv la o trecere de la judete la regiuni. Potrivit afirmatiilor sale, un astfel de demers necesita o dezbatere publica larga, nu de pe o zi pe alta, astfel incat sa nu se ajunga la "regiuni desenate din birou".

Senatorul a aratat ca viitoarele regiuni trebuie sa fie stabilite pe criterii economice, istorice, culturale si tinind cont de relatiile interumane, astfel incat sa fie asigurata o dezvoltare durabila.

Fekete a amintit ca UDMR a depus la Parlament o intiativa legislativa privind reorganizarea teritoriala, care a fost adoptat tacit de Senat, dar care "zace" de doi ani la Camera Deputatilor. Liderul grupului senatorilor UDMR a mai spus ca Uniunea nu poate fi de acord cu o eventuala impartire a Romaniei in 8 regiuni, asa cum sustine presedintele Traian Basescu.

"Nu putem sa fim de acord cu aceste megajudete", a subliniat parlamentarul, citat de Mediafax.  "Daca vrem sa absorbim fonduri europene mai rapid si mai simplu, actualele regiuni de dezvoltare trebuie sa fie modificate", a adaugat el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca nu va renunta la ideea unei legi a reorganizarii administrative, care sa fie aprobata pana la alegerile care vor avea loc la sfarsitul anului si care sa fie aplicata treptat, pana in 2016.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!