Tudose, despre OUG114: Ceea ce se face acum frizează absurdul


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 14:45
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 14:41
Categorie: Stiri Politice
premierul Mihai Tudose

Fostul premier Mihai Tudose, şeful de campanie al Pro România, a declarat, duminică, că tot ceea ce se întâmplă cu Ordonanţa de urgenţă 114/2018 "frizează absurdul".

El a mai spus că premierul Viorica Dăncilă va prezenta în Parlament viziunea lui Liviu Dragnea sau a lui Darius Vâlcov.

"Referitor la OUG 114, nu cred că mă poate suspecta cineva ca fiind un prieten al băncilor, sub nicio formă. Dar ceea ce face acum frizează absurdul, pe acel dublu limbaj, duble măsuri şi dorinţa de a avea tot timpul o temă: dă-i cu banca, dă-i cu aurul, că-i cu statul paralel, că-i cu orice altceva în afară de autostrăzi, în afară de spitale, orice altceva în afară de educaţie. Acum este cu OUG 114, cum se luptă el cu băncile. El se luptă cu băncile, pe de o parte, pe de altă parte domnul Teodorovici scrie scrisori la Standard and Poor s. Înţeleg că luni doamna prim ministru vine la Parlament să ne spună despre cum vede ea 114. Ca o paranteză, să-mi fie iertată îndrăzneala, nu cred că vom asculta viziunea doamnei Dăncilă, ci viziunea domnului Dragnea sau a domnului Vâlcov. În schimb, nu avem niciunul dintre noi acea scrisorică pierdută pe care a trimis-o domnul Teodorovici la Standard and Poor's. Pentru că pe faţă se bate cu băncile, pe spate: 'stai un pic că o retragem'. Păi, în ce zi a fost bună, ieri când ai dat-o, azi când o retragi?", a afirmat Tudose, într-o conferinţă de presă la sediul partidului Pro România.

El a spus OUG 114 este luată în calcul la construcţia bugetului şi s-a întrebat ce se întâmplă cu bugetul dacă aceasta va fi retrasă.

"Poate faptul că bugetul este contestat este o oportunitate ca el să se întoarcă în Parlament şi să se facă un nou buget fără să conteze pe veniturile suplimentare din OUG114, pentru că înţeleg că domnul Teodorovici a spus că o retrage, sau că o face mai prietenoasă, că oricum nu vom lua cei 40 de saci de galbeni de la bănci", a adăugat Tudose.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, la rândul său, că OUG 114 a fost o mineriadă economică.

"OUG114 dată între Crăciun şi Anul nou a fost o mineriadă economică, au venit cu bâtele Vâlcov şi Teodorovici, s-au pus cu bâtele pe toată lumea, acum sigur trebuie să mai panseze băncile, societăţile din energie. (...) După această mineriadă, fondul suveran este cel mai mare jaf din istoria României de la invazia sovietică încoace, pentru că tot ceea ce România mai are: Hidroelectrica, Romgaz, (...) Imprimeria Naţională şi Loteria, adică tot ce a mai rămas vacă de muls, este dusă în staulul lui Vâlcov, acolo vor fi omorâte şi împărţite, vândute pe bucăţi. Sper ca doamna Dâncilă şi cancelaria nouă să reuşească să o protejeze", a adăugat Ponta. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Fost premier PSD: „Cine plătește cele 900 de milioane de € aferente întârzierii bugetului?”
Atac al unui fost premier PSD la adresa UDMR:
Atac al unui fost premier PSD la adresa UDMR:
VIDEO PROTVPLUS.RO