Traian Basescu se va consulta cu partidele in privinta noului program al Uniunii Europene

Ultima actualizare: 25-06-2012 07:47
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca saptamana viitoare va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizand ca nu o va face prin hartii, pentru ca "oricum nu le citeste nimeni".

"Saptamana viitoare o sa incerc sa organizez o intalnire cu partidele, si de la putere, si de la opozitie, sa le prezint ce ar urma, pentru ca s-ar putea ca partidele sa spuna «Nu vrem sa fim in acest acord de guvernanta fiscala». Daca asa hotarasc partidele? Eu insa am informat Consiliul ca Romania va merge in acest acord pentru ca sunt doua lucruri esentiale: in primul rand, chiar programele pe care noi le avem cu UE, BM, cu FMI sunt indreptate catre convergenta, care ne indreapta catre acest lucru", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.


El a sustinut ca pentru Romania este usor sa intre in acest program.

"Spre desosebire de alte state care nu au facut exercitiul reducerilor bugetare, noi am inceput acest exercitiu in 2010, nu este nicio abordare triumfalista, dar sa stiti ca Romania a inteles inaintea altor state criza datoriilor suverane si a reactionat in acest sens", a adaugat seful statului.

Intrebat ce se intampla daca partidele nu vor modificarea Constitutiei, Traian Basescu a raspuns: "Sa privim lucrurile pozitiv, pentru ca eu va pot spune ca, pentru noi, in primul rand politic este foarte important. stiti ca se crease grupul celor 17, iar noi am avut o batalie destul de grea si, ati vazut, cel putin vreo patru iesiri publice ale mele, dar nu numai atat am facut pentru a nu ne trezi izolati si cred ca am fost unul dintre politicienii care s-au batut cel mai eficient pentru acest 17+n, cine vrea sa vina".

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania trebuie sa treaca in Constitutie, si nu in alt act normativ, prevederile privind bugetul si deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE. Seful statului a mentionat, in declaratia de presa sustinuta dupa reuniunea Consiliului European de iarna, ca duminica urmeaza sa aiba loc o conferinta de presa. "Voi incerca sa sintetizez (...) Consiliul de astazi, urmand ca duminica sa fac o conferinta de presa la Bucuresti pentru explicarea in detaliu a ceea ce urmeaza sa se intample in interiorul Uniunii Europene", a precizat Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO