Teodorovici anunță introducerea unei noi taxe și limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Dată publicare: 15-07-2019 17:45
Dată actualizare: 15-07-2019 20:40


Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate care să se aplice pensiilor speciale care depăşesc 10.000 de lei.

El a precizat că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri, dintre care două au fost convenite "de principiu".

"În primul, e vorba de ceea ce de foarte mulţi ani de zile români solicită, poate într-un mod justificat, e vorba de subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit - noi am discutat azi în CExN pe baza a ceea ce MF a făcut ca propunere - un plafon de 10.000 de lei, iar pe ceea ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Şi credem că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri", a spus Teodorovici, care nu a precizat ce nivel va avea această "taxă de solidaritate".

Cea de-a doua propunere este legată de gratuitatea pe calea ferată de care beneficiază studenţii.

"Putem să discutăm elemente de limitare, poate, a numărului de călătorii gratuite în fiecare an şi putem să avem ca exemplu alte categorii de români pentru care se aplică aceste gratuităţi. (...) Am obţinut un acord de principiu în CEx, dar forma finală va fi în Parlament", a adăugat ministrul de Finanţe, potrivit Agerpres.


VIDEO PROTVPLUS.RO